MENÜ

Çok zor, imkansız değil!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tudor geldikten sonra Galatasaray’ın kimyasında gözle görülür bir değişim söz konusu. Bu değişim şampiyonluk için yeterli mi? İmkansız diyemem ama küçük çaplı bir mucize olmazsa çok zor. Durum sadece Galatasaray’ın performansına bağlı değil, Beşiktaş’ın dominant futbolu ve Başakşehir’in oyun gücü düşünüldüğünde aradaki 9 puanlık farkın kapanması için birden çok şeyin yan yana gelmesi gerek.

Savaş baltalarını gömerlerse...

Galatasaray’ın öncelikle Adana karşısındaki oyun iştahını son 8 haftanın tamamında göstermesi birinci şart. Tabii bunun için önce takım içinde bazı isimlerin savaş baltalarını toprağa gömmesi lazım. Sneijder’in Riekerink’in ardından Tudor’a muhalefet duvarı örmesi beklenen bir durumdu. Ama bu, sahaya haddinden fazla yansıyor. Wesley önce fazla kilolarından kurtulacak, sonra da ligin asist kralı olduğunu hatırlayacak. Tudor geldiğinden beri tek gole katkısı olmadı. Hoca form durumundan onu yedek soyunduruyor. Kolay değil Sneijder gibi bir karakterle başa çıkmak. Adam 4 sezonda sadece 3 kez kulübede maça başlamıştı, Tudor, geldiğinden beri 2 kez kenarda oturttu. Sneijder da hedef birliğine katılırsa o iştah yakalanabilir, taraftar tribüne döndürülebilir.

Bu hafta çok kritik

Galatasaray, bu hafta Başakşehir deplasmanına gidiyor. Şayet bu hafta yenerlerse yakın hedefe yani Devler Ligi’ne ön rezervasyon yaptırırlar. Ama bu sonuç Beşiktaş’ın ligi koparmasına da yol açabilir. Bunu kulak ardı etmemek lazım.

Rakibi Galatasaray olursa...

Beşiktaş, Trabzon’u yenerse ligin boyunun kısaldığı düşünülürse son 7 hafta öncesi en yakın rakibiyle aradaki puan farkını 8’e çıkarmış olur. Ama tersi olur, Galatasaray Başakşehir’i yener, Beşiktaş Trabzon’da kaybederse işte o zaman rüzgar Sarı-Kırmızılı takımın yelkenlerini şişirmeye başlayabilir. Galatasaray, hem Başakşehir hem de Fenerbahçe’yi yenerse Beşiktaş’ın fikstür endişesi tetiklenir. Beşiktaş yarışta Başakşehir ile olmaktan mutlu ve sağlıklı yaşam koşusu yapıyor. Ama rakip Galatasaray ya da Fenerbahçe olursa baskı artar, tansiyon yükselir, fikstür bir anda dağ gibi büyür.

YORUM YAZ