MENÜ

Aradaki 7 fark!

Abone Ol Google News

1- Fenerbahçe vites yükseltmeli

Haberin Devamı

Ekim ayı içerisinde 3 lig, 2 Avrupa Kupası maçı oynayan Beşiktaş İstanbul'a hasret kaldı. 3 lig maçının 2'sini kazandı, Avrupa'daki iki maçtan da 4 puan çıkardı. Siyah-Beyazlı oyuncular havalimanlarını mesken tutarken, aynı dönemde Fenerbahçeli futbolcular İstanbul dışına çıkmadı. Önlerindeki 9 maçın 6'sında da İstanbul'da olacaklar. Fenerbahçe, ligin yaş ortalaması en yüksek (29,5) takımı olduğundan ne kadar az seyahat o kadar dinlenme demek. Bu Fenerbahçe için bir avantaj ama Beşiktaş'ı yenmek için dinlenmiş olmak yetmez, onların oyun temposuna karşılık vermek için 70'ten sonra ayakta kalmaları şart. Zira Beşiktaş son Erciyes maçında 10 kişi kalmasına rağmen 87. dakikada rakip kalede 3. golü arıyordu. İsmail Kartal ve öğrencileri vites yükseltmezse Beşiktaş temposuyla öne geçer.

2- Beşiktaş gelişti, Fenerbahçe durdu

Geçen sezonun 7. haftasıyla geride kalan 7. hafta arasında Beşiktaş'ın oynayan kadrosunda 3, Fenerbahçe'ninkinde 2 oyuncu değişti. Escude gitti, 12 yaş genci Pedro geldi, Fernandes gönderildi Oğuzhan ile Sosa sisteme dahil oldu, Eneramo-Almeida'dan Demba Ba'ya geçişte Beşiktaş forveti sınıf atladı. Bu değişimin ışığıyla Biliç'in takımı oyununu geliştirdi. Fenerbahçe ise geçen sezon 7. haftadaki Trabzon maçında şimdiden farklı Egemen ve Holmen'i kullanmış. Pazar gecesi Alves-Egemen olmayacak, 3. ve 4. opsiyonlar oynayacak. Fenerbahçe oyununu geliştirmek bir yana geçen sezonki temposunun gerisinde. Fenerbahçe daha tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım, lakin birlikte oynama pratiği söz konusu olduğunda Beşiktaş'ın geride kaldığını söylemek mümkün değil. Bu alanda şartlar eşit.

3- İsmail hocayı yanıltan paslar

Beşiktaş da Fenerbahçe de pas temelli takımlar. Fenerbahçe, maç başına Beşiktaş'tan ortalama 60 pas fazla yapıyor. Sanırım İsmail Kartal'ı yanıltan da bu. Çünkü daha çok pozisyona giren ve rakiplerine daha az gol şansı tanıyan taraf Siyah-Beyazlılar. Bunun 3 temel sebebi var. 1. Beşiktaş dikine, Fenerbahçe enine pas trafiğine sahip. 2. Beşiktaş'ın oyun mottosu her sahada coşku, Fenerbahçe için dış saha maçları tam bir kabus. 2. Beşiktaş'ın en iyi yaptığı şey kontratak savunmasıyken bu Fenerbahçe'nin en büyük zaafı.

4- Emenike ve Alper'in maçı

Emre, sağlıklı olduğu sürece Fenerbahçe sisteminin temel direklerinden biri. Ama Galatasaray derbisini de Gençlerbirliği maçını da tamamlayamadı. Beşiktaş gibi yüksek tempolu bir takıma karşı İsmail hocanın orta sahadaki başlangıç tercihi Emre değil Alper, santrfor seçimi de Emenike olmalı. Beşiktaş'ın iç saha özgüveniyle önde oynadığı dönemlerde Alper'in topla dalışları ve Nijeryalının defans arkası koşuları defansın dengesini bozmaya yeter.

5- Biliç, kartal'ın önünde

Haberin Devamı

Takımına hakimiyet, oyun okuma ve hamle konusunda Biliç, Kartal'ın önünde. Biliç'in yönetim ve taraftar nezdinde büyük bir kredisi varken, taraftarların Gençlerbirliği maçındaki kötü oyunu protesto etmek için 'Ersun Yanal' diye bağırması İsmail hocanın dengesini bozdu. Olimpiyat Stadı'na diken üstünde gelecek. 'Ya kaybedersem' korkusu hep peşinde olacak.

6- Tolga ne zaman maç kurtaracak?

Haberin Devamı

Tottenham maçının 27. dakikasında Harry Kane ortada pozisyon yokken 25 metreden şutunu attığında Tolga'nın grafiği sorgulanmaya başlandı. Peşinden Milli Takım, Sivas ve Erciyes maçlarındaki hatalı goller gelince, Biliç'in en güvendiği kalelerinden biri yıkılmış oldu. Tolga, Trabzon'da kurtardığı maçlarla değerini yükselten bir kaleciydi. Ama bu sezon Beşiktaş'ta maç kurtarmak bir yana, puan kayıplarının yegane sorumlusu haline geldi. Beşiktaş'ın yan top zaafı biraz da Tolga'nın katkısıyla Erciyes maçında ayyuka çıktı. Sakatlığına rağmen Fenerbahçe kalede Volkan ile bir adım önde.

7- Farkı Olcay yaratıyor

Beşiktaş'ın oyunda en etkin olduğu yer Motta ve Olcay'ın taşıdığı sol kanat. Bu ikili sayesinde Biliç'in takımı sol kanatta arkasına kolay adam kaçırmıyor. Fakat bu kez durum farklı. Gökhan Gönül ile Dirk Kuyt Fenerbahçe adına bu sezonun en istikrarlı iki ismi. Enerjileri geçen sezon kıvamında olmasa da oyun konsantrasyonları ve pozisyon bilgileri üst düzey. Ama Fenerbahçe sağı bu sezon hiç bu kadar iyisiyle çarpışmadı. Arsenal ve Tottenham kanatlarına karşı bile etkinliğini yitirmeyen Beşiktaş solunu durdurmak için Gönül ile Kuyt'ın vites yükseltmesi şart. Olcay sıkıştığında kanat değiştirerek baskıdan kurtuluyor. Olcay'ı sıklıkla sağda görürsek şaşırmayalım. Ama sanırım Caner ile Sow hayli şaşıracak. Zira Fenerbahçe'nin en zayıf karnı sol kanat savunması.

Haberin Devamı
YORUM YAZ