MENÜ

Yeni stat dolar mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor yazıyoruz ya, Bordo-Mavililer’in maçını izleyen soruyor; “Stat neden boş?”
Cevapla cevaplayabilirsen. Evinde, orada-burada maç izleyenlerin sayısının Avni Aker’e gelenlerden fazla olduğunu bilerek önce kendime soruyorum, “Neden?” diye!
Üstelik takım bu sezon kendi sahasında oldukça iyi bir seri yakalamışken...
Üstelik Trabzonlular kendini anlatırken, “Bizim sokağımızda başka takım taraftarı olmaz” diye övünürken...
Üstelik bilet fiyatları artık evde maç izlerken yenilen çekirdek-içecek fiyatından bile aşağı çekilmişken...
Üstelik kalitesi sahaya yansımamış olsa da son dönemlerin en popüler takımı kurulmuşken...
Üstelik ve belki de en önemlisi, Avni Aker Stadı son sezonuna girmiş, bir tarihin sonuna yaklaşılmış, her maç bir anı halini almışken...
İnsanlar neden maça gitmez! 2010-2011 sezonu ve devamında yaşananlar kentin hevesini kaçırdı şeklindeki bahane diğerlerine oranla hayli önde ama açıklamaya yeter mi tabloyu, hayır! Yüz değil, binlerce kişi ile anket yapılması gereken bir konu. Ve gelecek sezon Trabzonspor büyük olasılıkla yeni evine geçecek. İlk hevesle o stat dolar ama sürekli kılmak için yönetimlerin halka inmesi, bizim yapamadığımız anketi yapması, damarı yakalaması şart.

Yeni başkan, yeni tavır

Kulüplerin divan kurulları genellikle birbirini çok sık görmeyen eski arkadaşların sohbet-muhabbet ettiği oluşumlar halini almıştır futbol yapımızda. Ancak Trabzonspor’un yeni divan başkanı Ali Sürmen’in son tavrı, çarpmada 1 toplamada 0 olmayacağını gösterir nitelikte. Sümer’in düşüncesi: “Kulübün sorunları ve çözüm önerileri için 4 Nisan’da geniş katılımlı bir toplantı yapacağız” Trabzon’un gerçeği: Kulübün bırakın genel sorunlarını, oturup değişecek kapı kirişlerini bile tartışacak olsanız, şu an için bunu sağlıklı bir zeminde yapmak imkansız. Tarafların birbirine ne güveni ne de saygısı var. ‘Onlar-bizler’ durumundan ve kongre hareketliliğinden ötürü geniş katılım mutlaka olacaktır. Her şeye rağmen olsun, güzel bir adım. Taraf olmadan da camiaya seslenilebileceğini divan kurulunun, ihtiyar heyetinin önüne geçebileceğini gösterdi. Devam.

Özer Hurmacı&kütük!

Özer Hurmacı, alınmış FANATİK’in ‘İşi zor’ haberine. İçinde en ufak bir hakaret içermeyen, tespitler bulunan, tabloyu masaya yatıran habere. Birileri ‘iş başındaymış’ ona göre. Kim acaba! Onu da açıklasa da bilsek. Kimmiş elimizi tutan, rotamızı oraya buraya kıran. Bu sütunlarda hak ettiğinde manşet olmadın mı sen Özer kardeşim! Gol attın, asist yaptın, oynadın, oynatıldın da yazmadık mı! Eleştiri denen şeyin yaptığın işin ve işimizin bir parçası olduğunu anlamak için kaç yaşına girmen gerekiyor! Senin kütüğünü soran mı var da bize memleketini hatırlatıyorsun! İnsanı kütüğü değil, aklı, ayakları oynatır. Ayakların oynamadığında eline telefon alıp küçük laflarla büyük etki yaratma çaban kendinden başka kimseye zarar vermez. Ama sana göre mesele kütük işte!

Geçmiş olsun Tolga Zengin

Trabzon ve dolayısıyla Trabzonspor futbolunun en önemli ihraçlarından biri Tolga Zengin. Sadece yetenekleriyle değil, kişiliği, üslubu, sosyal sorumlulukları, futbol dışı dünyasıyla. Gelecekte büyüdüğü kulübün daha da büyümesinde yönetici olabilecek bir kimlik. Hayatı roman olur dediğimiz türden olaylarla dolu. Beşiktaş macerasına da kısa süreye çok şey sığdı. Tanımadan sevdiler, tanıdıkça hayran oldular, son dönemde kırdılar. Ama o büyüdüğü statta ıslıklanmaya alışmış biriydi, küsmedi, derbiyle geri geldi. Şanssızlık, yine sakatlandı. Geçmiş olsun kaptan diyor, her renge yayılan sevenlerinin dönüşünü dört gözle beklediğini hatırlatıyoruz.

Sosyal medya mesajları

Aslında iyi bir kriz yöneticisi değildir Ersun Yanal ama bu kez yaşadığı onca olaydan deneyim kazandığını gösterdi. Trabzonsporlu yöneticinin sosyal medyadan gönderdiği ‘ağır ve hedef gösteren’ mesajları için, “Biz medeni insanlarız. Ne konuşacaksak birebir konuşuruz” dedi ve özetledi. Vereceği en okkalı, ağır sözler içerecek, hatta hakaret sınıfına girecek cevaplardan bile etkili bir iş yaptı.

YORUM YAZ