MENÜ

Yanlış ruh çağırılıyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir ruhtur gidiyor, herkes onu çağırıyor. Kod adı da 96 ruhu... İyi de 96’da Trabzonspor şampiyon mu olmuştu! Hayır, lig ikincisi. Üstelik o senenin ardından takım da dağılmıştı, kâbus dolu sezonlar başlamıştı. Eee, niye özlemle o ruh çağrılıyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak içinse, şampiyonlar da o heyecanı yaşayabiliyor! Bu kadar iyi kadro kuran, takımı Ersun Yanal’a emanet edenlere en büyük başarısı ikincilik olan ruhu çağırmak yakışmıyor. Tamam, o büyük beklenti omuzlara pat diye bindirilmemeli, ama bu kadronun 3 yıllık yakın gelecek hedefi de şampiyonluk olarak belirlenmeli.
Resmi de dil değişti...
Colman Arjantinli; ana dili İspanyolca.
Sylva Senegalli; ana dili Fransızca.
Cale Hırvat; ana dili Hırvatça.
Yattara Gineli; etnik dillerin yanı sıra ana dil Fransızca.
Song Kamerunlu; yerel dillerin dışında ana dil Fransızca.
Gurbetçi Türkler’in lisanı ise bilindiği üzere Almanca...
Tablo ortada, Trabzon’daki değişim dile de yansıdı. Daha önce bu ‘dil’ problemleri konusunda dili defalarca farklı vakalardan yanan Trabzonspor, umarız bu kez yoğurdu üfleyerek yemeyi başarır.
Not: Lisan problemi ile ilgini sorunlar neler diye aklı takılanlar için iki örnek; Ersen Martin transferi sırasında kulüpte İspanyolca ya da İngilizce bilen yönetici ve personel bulunamaması, yakın geçmişte transfer edilen Brezilyalılar’ın, ‘Türkçe de öğrensinler’ öngörüsüyle kaderine bırakılması.
Valilik-belediye-kombine...
İşin temelinde niyet muhtemelen iyidir, güzel amaçlar beslenmektedir. Ancak gazeteciyiz ya merak ediyor insan, şu sıralar en çok meraktan başımıza işler açılsa da!
Ama gazeteci de susar, soru sormaz, bir fikir sahibi olmaz, sahibi olduğu fikri savunmaz ya da savundurulmazsa...
İçim rahat benim, çünkü kombine satışına en çok sevinenlerdenim. Avni Aker’i dolu görmek istediğimi defalarca söylemiştim. Şimdi sadece aklıma takılanları sormak istedim.
Valilik ve belediye de efsanenin uyanmasına yardımcı olmak için kolları sıvadı, tebrikler. Bu eylem paralelinde 5 bin kadar kombine aldı, 3 bin tanesi için sipariş mesajı yolladı. Peki bu kombineler hangi kıstasla, ne zaman, kimlere dağıtılacak?
Şimdiden buna bir açıklık, şeffaflık getirilirse mevcut yönetim de muhalifi de rahatlar. Sinek küçüktür mide bulandırır, 8 bin rakamı çok büyüktür kusmaktan insanın anasını ağlatır.

YORUM YAZ