MENÜ

Yalan dünya!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da başkanın en etkili olması beklenen, futboldan ve global piyasalardan anlayan yöneticisi Nevzat Aydın da tıpkı Muharrem Usta gibi sosyal medyayı son derece aktif kullanıyor.
Ancak son dönemlerdeki aktiviteleri genellikle ‘yalanlama’ içerikli. Oysa ki, adı ‘dahi’ye çıkmış, dünyadaki futbol piyasasını ve böyle geçiş dönemlerindeki her türlü futbolcu-yönetici-teknik adam-menajer hareketliliğini çok iyi bilmesi gereken bir ismin enerjisini ve harflerini çok daha titiz kullanması gerekir.

Trabzonspor’un, olursa bir şekilde Hami Hoca’yı farklı konumlandırarak, olmazsa birlikte çalışmaya ikna ederek yeni bir isim baktığı biliniyor. Sadece bu da değil elbette transferdeki hareketlilik. 50. yılında şampiyonluk hedefiyle kadro kuracak bir takımın mevcutları da dikkate alırsak en az 7-8 transfer yapacağı da kesin. E öyleyse, istediğiniz kadar kendinize özel izleme-araştırma ekibi kurun, özel çalışın, mutlaka düşündüğünüzün 8-10 katı isimle muhatap olacaksınız.

Son örnekten yola çıkarsak, böyle bir ortamda kalkıp gazeteci yalanlamak (Üstelik Yunus Emre Sel asla gelişigüzel haber yapacak, buna ihtiyaç duyacak biri değildir) hiç akla yatkın değil. Çünkü bazen yöneticinin kendisinin bile bilmediği-haberinin olamayacağı gelişmeler olabilir. Böyle bir parlak ismin adını böyle yıpratmaması gerekir. Koskoca yalan dünyada birbirimizi kırmaya gerek yok!

Kiralıkların hepsi transfer

Bordo-Mavililer, geçen sezon başında kadroda düşünmediği bazı oyunculara şanslar vermiş, isteyeni istediği yere kiralık yollama seçeneğini ya da bonservisle ayrılma opsiyonunu sunmuştu.
Gidenler de oldu, oynamadan para kazanmayı seçenler de.

Gidenler için o zaman ‘kazanacaklar’ demiştik. Kazandılar.

Başta Osmanlı’dan Uğur Demirok ve Kayserispor’dan Zeki Yavru olmak üzere çeşitli kulüplere gidip oynamayı, sahada konuşmayı seçenler şimdi Trabzonspor’a çok daha güçlü dönecek.

UEFA anlar mı?

Başkan Muharrem Usta, UEFA ile yapılan ilk görüşmelerden sonra, “UEFA bizi anladı” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Trabzonspor özelinde söylemiyorum ama şu bir gerçek ki, UEFA’nın sizi anlaması için önce sizin, bizlerin UEFA’yı gerçekten anlaması gerektiği kesin.

Diyor ki UEFA özetle; alacak-verecek işinde sporcum-teknik adamım çok mağdur oldu, artık izin vermeyeceğim.

Diyor ki UEFA özetle; ben bu işi senin federasyonuna emanet etmem, çünkü ilişkileriniz kötü.

Diyor ki UEFA özetle; senin yöneticilerin hovarda, cebindeki para gibi harcamaktan çok uzaktalar.

İyi niyet, yeni yönetim olma ve 4 ay gibi sürede yapılanlar, stat ismi ile tesis satışı gibi beklentiler de tabi ki önemli. Fakat UEFA gerçekten de Trabzonspor’u anladıysa bu, ceza almamaktan daha değerli.

YORUM YAZ