MENÜ

UEFA, ‘Anladık' dedi sıra Usta ve Yanal'da

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Peşin peşin söylemek lazım ki, UEFA’nın Trabzonspor’a çıkardığı fatura, tanıdık ve çok pahalı bir restorana gittiğinizde başka yere göre büyük ama oraya göre ideal rakamdır.

Birincisi demek ki ortada gerçekten de öyle kulübün kapısına kilit vurulacak bir durum yok. Eğer öyle olsa UEFA’nın herhangi bir Türk takımına kıyağı olmaz. Evet, sıkıntılar var ve Usta yönetiminin en büyük avantajı göreve yeni gelmiş olması.

İkincisi ise evet, UEFA, yönetimin dediği gibi Trabzonspor’u anladı ama asıl sorun yönetimin ve Yanal’ın UEFA’yı ne kadar anlayacağı.

Yani UEFA’nın ‘aslında olması gerekenler’ normlarına sadık kalmak elbette mecburi ama bu işin mantığının yeni dönemlere sirayet etmesi için gerçekten anlaşılması da şart.

Usta ve Aydın’ın sosyal mecrayla büyük sınavı!

Çok ilginçtir...

Başkan Muharrem Usta, sosyal medyayı çok aktif kullanan, buradan kurulacak iletişime çok önem veren bir kimlik.
Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, dünya tarihine sanal alemdeki yaratıcılığı ile geçmiş, astronomik rakamlar kazanmış bir isim.

Şimdi bu 2 başarılı iş insanını ve Trabzonspor yönetenini sosyal mecra birbirine düşürmüş durumda.
Nevzat Aydın belli ki heyecanlı, tutamıyor kendini, yazıyor. Yazdığının ‘X’ kişiler değil de ‘gerçek’ kişiler olması sıkıntı. Yönetim içinden bile cepheler açılıyor. Başkan kızıyor, ‘yazma’ diyor. Çünkü güçlü, uyumlu, birleştirici yönetim vaadiyle çelişiyor.

Sonucunu merakla izlediğim bir sosyal mecra sınavı!

Performansa değil diyaloga göre...

Trabzonspor’da yönetimi ve teknik heyeti bekleyen önemli tercihlerden biri de alınması planlanan oyuncular kadar kimlerin giderceğine dair.

Önemli, çünkü burada Başkan Usta ile yeni hoca Ersun Yanal’ın ‘belirleyicisinin’ ne olacağı noktasında kafalarının pek net olduğunu sanmıyorum.

Ya bu sezonki performans ya da gelecek hedeflerine dair kurulacak diyalog.

Zor iş. Yani performansına bakarsanız Aykut’u tutmak zorundasınız. Ancak temsil durumu, her an 10 maç ceza alacak vücut dili, kötü iletişimini düşünürseniz, gider.

Mesela Cardozo... Bu sezonu dikkate alırsanız kalması aklınızın ucundan bile geçmez ama ‘ikna edersiniz’ en büyük transfer olur.

Örnekler çoğalır, yerlisiyle yabancısıyla her ismi bu listeye istisnasız eklersiniz. Ben burada performansa değil yeni sezon hedeflerine dair diyalog a göre karar verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü bu oyuncular zaten Trabzonspor’da olduğuna göre belli bir seviyenin üzerinde. O zaman ne kalıyor geriye? Hedef bütünlüğü, ilk günkü heyecan ve inanç.

Kaset izlemek yerine birebir ‘sohbet’ sanki şu an için ihtiyaç olan.

Akyazı bir Vodafone Arena olabilir mi?

Beklenti Vodafone Arena’nın da ötesine geçmesi. Ancak şu an için camianın öyle bir heyecanı da hayali de yok. Nereden çıkartıyorsun dersen, çok basit; camianın öyle bir futbol duygusu olsa tarihlerin yazıldığı Avni Aker’e veda sezonunda bir tarihe tanıklık etmek için Avni Aker’e gelirdi. Gelmedi, umurunda bile olmadı.

Şimdi bu duygunun yeni stada taşınması da bir hayli zor görünüyor. En azından başlarda böyle bir elektrik neredeyse imkansız. Ancak şu olabilir; Ersun Yanal’ın Trabzonspor’u eski günlerinden örnekler vermeye, geleceğe dair ışık saçmaya başlarsa hem taraftar hem de para kazanılır.

Para demişken... Başkan Muharrem Usta, iyi bir damardan girdi; Trabzonspor’un geleceği bu stat diyerek. Doğru, burada satılacak localar, pahalı koltuklar kulübün nefes alması, UEFA’nın kemerinin biraz daha nefes aldırması için çok kıymetli. O nedenle burada alıcıların şuna buna, takım performansına, isme bakmadan hareket etmesi lazım. Burada da en büyük iş Başkan Muharrem Usta ve etrafındaki yöneticilere düşüyor.

YORUM YAZ