MENÜ

Trabzonsporlular en şahane mesajı verdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor için bu sezonun gerçekçi hedefi ne olmalıdır?

Gerçekçi hedef ile ütopik gibi bir tercih yok bence. Çünkü tek hedef bu sezon takımın Avrupa bileti alabilmesi. Dahası namümkün zaten. O nedenle gerçekçi hedef ortada duruyor. Son 6 maçtaki yenilmezlik serisi kıymetli ama 1 puanla mı 3 puanla mı süreceği Avrupa adına belirleyici olacak. Trabzonspor adına bir fikstür avantaj-dezavantajından bahsetmek de olanaksız, ilk yarıdaki puan kayıplarını düşününce. O nedenle gerçekçi hedef Avrupa bileti olmalı. Daha da kıymetlisi ise taraftarın, daha doğrusu kentin enerjisini yükseltecek, gelecek sezona taşıyacak bir futbol ışığı.

Kadro tercihinde sizce ‘ideal 11’ hangi oyunculardan kurulu olmalı? Biraz özelleştirirsek Yusuf Erdoğan mı Castillo mu?

Aslına bakarsanız benim ya da gördüğü performans üzerinden yorum yapanların ne düşündüğü değil, Ersun Yanal’ın ne düşündüğü önemli tabii ki. Fakat bu noktada da Ersun Hoca ile büyük ölçüde aynı şeyleri düşünüyoruz görünen o ki. Benim de aklımdaki 11 aşağı yukarı aynı: Onur-Mas-Uğur-Durica-Pereira-Okay-Onazi (Bero)- Castillo (Yusuf Erdoğan)-Olcay-Yusuf Yazıcı-Rodallega. Ancak hafta boyunca takımla olan Ersun Hoca.

Castillo-Yusuf Erdoğan tercihine gelince... Yusuf yetenekleri doğrultusunda çok daha iyi yerlerde olabilirdi. Fakat o kötü kadrolar içinde forma şansını hep garanti gördü ve daha iyisi için çalışmadı. Şimdi doğal olarak artan rekabet içinde işi daha zor. Sonradan girdiği maçlarda fark yarattı bu işin başka bir tarafı. Castillo’yu kesebilirse şimdi keser daha da mümkün değil. Çünkü Castillo beklentilerin gerçekten altında, çok top eziyor, yoruyor, kontratak risklerine sebep oluyor. O nedenle idman performansları belirleyici olacaktır. Her şeye rağmen Yusuf bir şansı hak ediyor.

Taraftarın ilgisi 20 binleri buldu. Artmasını ve sürekli hale gelmesini ne sağlar?

Bu tamamen ilk soruda da belirttiğim gibi takımın enerjisine, mücadelesine bağlı. Bunu da tamamen skordan bağımsız söylüyorum. Yani Trabzonspor taraftarı takımına sadece skor odaklı bir ilgi duymadığını Alanya maçından sonra gösterdi. Bordo-Mavililer o maçta kazanmak için elinden geleni yaptı ama Beşiktaş’ın fark yarattığı ‘ezber’ konusundaki eksiklikleri 2 kayıp puana maloldu. Ona rağmen Trabzonspor taraftarı takımını alkışladı, tribüne davet etti. Bir takıma bir taraftar topluluğu ancak bu kadar güzel mesaj verebilir.

Yusuf Yazıcı çok tuttu. Devamı gelir mi altyapıdan?

Yusuf Yazıcı çok özel bir oyuncu. Sadece yetenekleriyle değil, yüklendiği misyonla da. Çünkü Yusuf’un yaptığı, yapacağı ya da yapamayacağı her şey bir tek kendisini değil, kendisinin peşinden bir umutla A Takım’ı bekleyen arkadaşlarını da etkileyecek. Şu ana kadar hem saha içinde hem de saha dışında çok iyi sınavlar verdi. Saha içi ve dışı diyorum çünkü bu tarz oyuncuların, yani alt yapı yeteneklerinin saha dışındaki her eylemi-söylemi değerli. Sadece saha içinde değil, saha dışında da kendisine iyi bakması, hatta büyüklerinin ona ekstra özen göstermesi lazım. Trabzon’un ve bölgenin genetiğinde futbol, pes etmeme ve aidiyet duygusu zaten var. İyi ortamlar sağlanır ve yetişenler de iyi koşullarda üst yapıya adapte edilirse Yusuflar artar.

Yönetimin transfer anlayışını değiştirmesi dengeleri de değiştirdi. Yeni sezonda nasıl bir yapılanma olmalı?

Bu soru sadece Trabzonspor’un değil, dünyanın da çözemediği bir soru. Çünkü işin içinde insan faktörü var. Doğru insanlarla karşılaşmak-karşılaşamamak, değişen ruh halleri ve hedefler, yönetimsel farklılıklar derken bir türlü ortayı bulmak mümkün olmuyor sanki. Ancak Trabzonspor özelinde son zamanlarda yaşananlar en azından hatayı aza indirme konusunda biraz fikir vermiştir herkese. Sezon başındaki muamma ve ‘menacer yasaklı’ transfer politikasından dönülmesi de bir pozitif gelişmedir. Mevzu, menacerle çalışıp-çalışmamak değil, doğru menacerle çalışmaktır. 5 yeni ve nokta atışı transferin, üzerine Yusuf Yazıcı gibi bir ‘iç transferin’ takıma ne kadar etki edebileceği görüldü. Bu bizim de işimizi kolaylaştırdı. Bakınız sezon başı ve ara transfere demek yeterli!

YORUM YAZ