MENÜ

Trabzon sezon başına dönünce...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galibiyet çok şey demekti. Bordo- Mavililer, Avrupa Ligi’ne en iyi sınıftan bileti cebine koyacak, İstanbul takımlarına karşı galibiyet hasretini bitirecek, kişiye özel değil, gerçekten takımını seven taraftarlara güzel bir armağan verecekti. Gerçekten seven diyorum, çünkü sahada önemli sıkıntıları olan takımın yükünü hafifletecek unsur olan Avni Aker desteğinden bir grup dengesiz sebebiyle mahrum kaldı Trabzonspor.

Neyse diyelim, maça dönelim. Trabzonspor’un yenilgisinde en büyük faktör kendi sıkıntıları kadar, rakibin dün çok gününde ve motive olan yıldızlarıydı. Özellikle Selçuk ve Sneijder’in son dönemlerdeki en pozitif oyunu Sarı-Kırmızılılar’ı taşıdı. Trabzonspor’un sorunu ise hem kafa hem de oyun olarak sezon başına dönmesiydi. İlk 20 dakikada rakibinin bir adım önünde olan Hami Mandıralı’nın öğrencileri, çok fazla pozisyon vermedi, pozisyon da buldu. Fakat skor dengesini değiştiremeyince dakika dakika oyundan düştü. Bu tabloya bir de Özer’in sakatlığı eklenince bozulan Trabzon’un dengesi oldu. Özer gerçekten Bordo-Mavililer için özel bir oyuncu. Abdülkadir, Özer’in rolünü oynayamayınca Selçuk, Melo ve Sneijder etkinliği de arttı Galatasaray’da. Bourceanu’nun tüm gayretine rağmen orta sahayı tamamen rakibine kaybeden Trabzon, 2. yarıda ise tamamen maçtan koptu, Cim Bom ise en net galibiyetlerinden birini aldı.

Sezon biterken Trabzon adına sorunlar tekrar apaçık görüldü. Bu kadro eğer üstündeki ekiplerin hiçbirine karşı kazanamıyor ve bu ekiplere karşı oynadığı maçlarda bazı anlar dışında üstünlük kuramıyor, bu bir süreklilik halini alıyorsa demek ki arada bir kumaş farkı var. Bunu gidermedikçe onların üzerinde olmak zor.

YORUM YAZ