MENÜ

Trabzon için tam zamanı şimdi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Haftanın maçı, elbette her iki takım açısından çok kıymetli ama Trabzonspor adına olmazsa olmaz sonuç galibiyet. Çünkü ilk yarıda ve ikinci yarının hemen başında o kadar fazla puan yitirdi ki, eğer kalan haftalarda, özellikle de böyle büyük maçlarda telafisi yapılmazsa Avrupa’ya açılan yollar tek tek kapanabilir. Üstelik Türkiye Kupası gibi bir yolun da erken kesildiğini düşünecek olursak.

Herkesin beklediği bir gece

Fenerbahçe’de Giuliano gibi sezonun en formda isminin yokluğunu, forvet alternatifsizliğini ve yapılan bireysel hataları düşünecek olursak ve Trabzonspor’un ‘artılarını’ masaya koyarsak 8 yıllık hasretin bitmesi için en ideal zaman. Konya maçında yediği golden sonra üzerine aşırı şekilde gelinen Onur’un kendini nasıl motive ettiğini herkes biliyor, Durica-Uğur ikilisi ‘en iyisi biziz’ demek zorunda. Orta sahada Sosa’nın formayı alma zamanı, Okay ile Yusuf’un ise kendisini izlemeye gelecek yabancı izleme-araştırma ekiplerine göstermesi için bulunmaz fırsat.

Sezonun en iyisi Burak Yılmaz

Ve tabi ki Burak Yılmaz. Böyle maçları defalarca oynadı, form durumuyla ligin mevkisinde en hazır forveti. Trabzonspor için saha içinde de daha önce şartlar pozitif seyretmiş ama saha dışında durum iyi yönlendirelemeyince gerilim hep Bordo-Mavililer’in aleyhine sonuçlanmıştı.

Kentin dinemiğine uygun mesaj

Fakat bu açıdan da durum tersini işaret ediyor. Bordo-Mavili camia hayli sakin ve kentin dinamiklerine uygun çok önemli bir ‘sakin olun, sadece destek verin’ mesajı gönderildi. Biletlerin günler önce tükenmesi ve provakasyonlardan ne kadar fazla yara alındığı bilinci bu kez saha dışında da Trabzonspor’un avantajı sayılabilir. Tabi ki bunun kontrolünü son ana kadar sağduyu ile sürdürmek, sadece Karadeniz ekibi için değil, tüm ülke futbolu adına hayli değerli olacaktır.

YORUM YAZ