MENÜ

Teknik direktör Muharrem Usta!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor Yönetimi şekillendiğinde fikrine çok önem verdiğim kişilerden, Sadri Başkan döneminin önemli ismi Mahmut Aksu, “Öyle bir yönetim ki, içinde geleceğin en az 3-4 başkan adayını içinde barındırıyor. Çok kaliteli kişiler var. Eğer Muharrem Başkan bu ekipten üst düzey verim alırsa hem kendisi çok rahat çalışır, hem de Trabzonspor kazanır” demişti. Yavaş yavaş tanıyoruz yönetimini ve tanıdıkça da bu söze gerçekten hak veriyorum. Eski Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Trabzonspor’a dair pozitif niyetinden muhaliflerinin bile şüphe duyacağını sanmam. Ancak görev süresi boyunca birlikte çalıştığı gerek yönetici-gerekse profesyonel isimlerin (istisnalar hariç) yetersizliği, destek yerine köstek oluşu Hacıosmanoğlu’nun en büyük sıkıntısı olmuştu. Şimdi Usta oluşturduğu ve hep ‘biz’ diyerek altını çizdiği ekip adına gerçekten şanslı. Asım Örem, Nevzat Aydın, Mehmet Yiğit Alp, Ahmet Çubukçu, Önder Bülbüloğlu gibi as kadro başta olmak üzere kadrosu futbol takımından daha sağlam. Burada Usta da bir nevi yönetimin teknik direktörü. Hacıosmanoğlu, tarihin en iyi kadrosunu kurmasına rağmen o kadroyu ‘takım’ haline getiremediği için sıkıntılar yaşadı. Şimdi Usta’nın da ekibinde çok iyi bir ‘kadro’ var. Başkan bu kadrodan iyi bir ‘takım’ havası ortaya çıkartırsa 50. yılda işi çok kolaylaşır.

Akyazı ve Vodafone Arena kıyaslaması

Yapımı, şartları, maliyeti ve ekonomik beklentisi kıyaslanmaz elbette ama en azından duygular biraz benzemeli en azından böyle tarihi anlar öncesinde. Beşiktaş taraftarının, camiasının yenilenen eski evine ne kadar hasret duyduğu, bu stadın kendilerine ne kadar büyük katkı yapacağına olan inancı her şekilde net. Ancak Trabzonspor camiasında böyle bir heyecana tanık değiliz. Yönetim için çok önemli, o kesin. Çünkü buradan ciddi bir isim hakkı ve ekstra kazançlar gelecek. Şimdi diyeceksiniz ki, tarihlerin yazıldığı Avni Aker’in son sezonunda heyecan duymayan taraftar, yıllarca girip çıkacağı yeni stada niye heyecanlansın! Ortada bir eksik var o kesin. Fakat bu inşaat-teknoloji eksikliği değil!

Muhammet için büyük şansı

Muhammet Demir’in Trabzonspor’u tercih nedenleri arasında Fransa 2016’nın önemli rol oynadığını biliyoruz. Ancak başlarda, sakatlığı, genel ruh halinin ona da yansıması derken hayal kırıklığı yarattı. Şimdi Trabzonspor’un ruh hali daha rahat, stresi daha az. Hocasının da ona pozitif baktığını biliyoruz. Tüm bunlar, Muhammet’in A Milli Takım forması, Ay-Yıldızlı takımın da yeni bir forvet kazanması için büyük fırsat.

Hami hocanın durumu

Zor gerçekten. Kendisi için kısa süre önce övgüler yağdıran, ‘dostlarının’ şimdiki tavrına mı... 1.5 yıllık imza attığı sözleşmenin imzası kurumadan her gün bir aday ismi okumak zorunda kalmasına mı... Yönetimden de bu konuda tatmin edici bir açıklamanın gelmemesine mi kızmalı, üzülmeli? Üstelik üzülecek pek vakti de lüksü de yok. Bazıları, “Bilerek seçti” diyebilir ama Trabzonspor’da efsane olmuş bir ismin ya da isimlerin bu kadar fütursuzca harcanması normal midir?

YORUM YAZ