MENÜ

Sahada da ‘feda' ve romantizm!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sadi Tekelioğlu’ndan kimse mucizeler beklemiyordu, daha önce de belirttiğimiz gibi... Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne altyapıdaki minikler için geldiği bir günde TV’den izlediği Cardozo’nun, Mbia’nın hocası oluvermişti. Haliyle mucize yaratmadı, idare etti, tartışılacak, çok eleştirilecek işler yaptı. En basitinden dün...

Hatalar silsilesi

Muhammet’i harcamamak (!) adına fizik açıdan hazır olma Cardozo ile başlaması... 2-0’da sahaya sesi duyurup -burada genel bir sistemsizliğin problemi de var aslında- takımı kontrol altına alamaması... Deplasmanlarda -Fenerbahçe ve Kasımpaşa’da da olduğu gibi- önce kaybetmeyelim kafasıyla oynaması... Niyetinin kötü olmayacağından eminim ama her iyi niyetlinin de birkaç romantik proje uğruna çok yüksek seviyelerde olması da ne kadar doğru, tartışılır.

Yönetimin çelişkisi

Çünkü içinde bulunduğumuz cangıl fazla acımasız, her maçın değeri 1 milyon TL... Oyuncuların maçbaşları vs gibi kalemleri de koyarsanız katlanır. Bir yandan özel uçak-tarifeli uçak farkından gelecek 200-300 bin Euro’nun romantizmiyle duygulara hitap ederken, diğer taraftan değeri milyon liraları aşan sportif mücadeleyi bu kadar kaderine bırakmak gerçekten ciddi bir çelişki.

En kötüsü kararsızlık

Sakın yanlış anlaşılmasın, eğer Sadi hoca değil de Ramos ya da Lucescu olsaydı, Trabzonspor fark atardı demiyorum. Sadece şunu söylemeye çalışıyorum; eğer gerçekten ama gerçekten Sadi hoca tamamlayacaksa sezonu bu güven kendisine, mesaj da takıma verilmeli. Her gün birkaç defa, “Acaba yeni hoca ne zaman gelir?” diye düşündürdüğünüz bir hocadan da, ona emanet ettiğiniz takımdan da, ortaya çıkacak sistemden ve en sonunda skordan da bir hayır gelmez. 1 ay 10 gündür görevde olan ve bu nedenle haksızlık yapmak istemediğim başkan Usta’nın da bizim kadar durumun farkında olduğunu düşünüyor, fakat çözüm geciktikçe kararsızlığın faturasının çok daha artacağını hatırlatmak istiyorum.

Sonucu değersizleştirmez

Trabzonspor adına sayabileceğimiz olumsuzluklar Bursaspor’un haklı galibiyetini asla değersizleştirmez. Stadın hakkını veren Yeşil-Beyazlı taraftarın ittiği futbolcular, yaptıkları geri dönüşle büyük bir özgüven kazandı. Sercan ve Serdar Aziz gibi 2 sürükleyici oyuncunun kattığı ruhun da bu 3 puanda büyük rolü vardı. Zaten bırakın geriye düştüğünüz maçı, hiçbir kapışmayı rakipten daha az isteyerek kazanamazsınız. Birileri öne çıkacak, diğerleri de onlara uyacak.

YORUM YAZ