MENÜ

Rıza Çalımbay'ın zor kararları...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çok acilen puanlar gerekiyor, doğal olarak skorlar ikinci plana atılıyor ama taraftar iyi futbol da istiyor. İkisini aynı anda yapmak zor. Neyi tercih ederek devam edecek merakla bekliyoruz.

Okay dönüyor, Kucka iyileşti, Bero’yu bir şekilde fazlasıyla tutuyor, Onazi’nin futbolu aklını çeliyor, Sosa demoklesin kılıçı gibi esame listesinde duruyor... 2, bilemeden 3 formaya çok aday var. Ne yapacak bakalım.

Ersun Yanal izlerini medya ile ilişkiden yönetimle sıcak temasa, futboluya dokunuştan taraftarla diyaloğa kadar silmeye çalışıyor. Ancak her madde bıçak sırtı! Bakalım nereye kadar gidebilecek.

Transfer dönemi yaklaşırken...

Yılların sorunu; stopere takviye mevzusu halen ilk sırada.
Castillo-Onazi gibi talipleri olan yıldızların durumu ikinci sırada.
İkinci sıradaki duruma göre yeni ihtiyaçlar doğabilir.
Rodallega halen mutsuz. Yanal ikna edememişti, Çalımbay da başaramazsa gitmek istiyor.
Rodallega giderse bir de forvet arayışı kaçınılmaz.
Yusuf ve Abdülkadir için kapı mutlaka çalınacak, ancak gitme ihtimalini sıfır görüyorum.

Sosa, hocasını haklı çıkardı

Oyunda kaldığı süre boyunca 1 pozisyon dışında sadece top ayağındayken varlık göstererek, “Neden oynatmıyorsun?” sorularına hedef olan hocasını haklı çıkardı. En büyük rekabetin olduğu alanda, en çok parayı kazanan olsa da böyle giderse ilk 11’i zor görür.

Abdülkadir neden yok?

Sosa için ne söylüyorsak tam tersi Abdülkadir için geçerli. Çünkü Abdülkadir oynadığı her maçta üzerine koyarak ilerlerken önce hamle oyuncusu oldu, şimdi hiç yok. Elbette Rıza Hoca, ‘Abdülkadir’i kaybeden’ olarak tarihe geçmek istemez ama ona sanki bir an önce yer açmalı.

Onur Kıvrak’ı sözleri...

Kaptanın maç sonundaki taraftarla ilgili sözleri kıymetli. Diyor ki kaptan; “Önce taraftar karşı çıktı, biz de inandık ve galibiyet geldi.” Trabzon taraftarının bu gelişen ve değişen, kırıp dökmek yerine destekleyen profili çok değerli.

Hubocan meselesi

Büyük acılara ilaç olsun diye alınmıştı, üstelik son dakikada. Ancak Uzun Sokak’ta yürüse kimse tanımaz, o kadar az oynadı. Yönetimin en büyük ‘hayal kırıklığı’ transferlerinde ilk 3’te.

Castillo böyle devam ederse...

Müthiş top sürüşlerini golle tamamlaması durumunda kalırsa fark yaratır, giderse büyük para kazandırır.
Taraftarın gözünde Yattara etkisi yaratır.
Burak Yılmaz’ın performansını artırır.

Usta, şeytanın bacağını kırdı

Yakından takip edenler bilir; Muharrem Usta’nın tribünde izlediği maçlarda sevindiğinden fazla üzüldüğünü... Başkan elbette batıl inançların peşinden gidecek değil ama dün gelen son dakika golü onu da rahatlatmıştır mutlaka. Ne de olsa kırdı şeytanın bacağını.

Muhalefette son durum...

Seçim ihtimalini iyi de gitse kötü de seyretse saha sonuçlarından ayırmak zor. Ancak bu tabloda sonuç bazında yönetimin tam rahatlama sağlamadığı kesin. Yine de muhalefet planlarını sekteye uğratmamak adına saha sonuçlarına takılmadan yapıyor.



YORUM YAZ