MENÜ

Oynananı futbol ‘sandık'!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Halı sahada olur... 3-4 kişilik kemik kadronuza son dakika aksilikleri sebebiyle dışarıdan futbolu bilen, hatta ‘profesyonel’ takviyeler yaparsınız. Gelenler de gerçekten kalitelidir, 1-2 dokunuşuyla anlarsınız ama ilk kez birbirini görenlerin ‘takım’ olması için yeterli zaman değildir o maçın süresi. Yine de kazanabilirsiniz, anlık bir işle. Sevinirsiniz de sonuçta.

Hâlâ takım olamadılar

Böyleydi yine Trabzonspor dün. Birbirlerini ilk kez görmüş, kalitesi üst düzey futbolcuların organize olamadan, doğaçlama futbolu... Kazanabilirdi, kazandı da. Ama bu kadar iyinin bir arada olduğu bir takımın hâlâ takım olamamasını tek bir sebebe bağlamak mümkün değil. Ancak durumun genel bir ruh halinin, belirsizliğin, dengesizliğin eseri olduğu kesin.

Sahadakiler ne yapsın?

Aslına bakarsanız enerjinin tamamı kongre kulislerine kayar, takımın forveti, sistemi değil de, hangi başkan adayının asbaşkanı kim olacak diye merak edilirse olacağı bu. Yani kongredeki olası kalabalıktan daha az! Sandığa kitlenmiş bir futbol! Takımın alacağı skora Trabzonspor’un değerleri, hedefleri açısından değil de kendi gönül gözünden bakanlar, aldığı açıya göre el avuşturanlar, özetle bu kadar ayrışmanın ve düşmanlaşmanın olduğu bir ortamdan sporcuların kendini soyutlamasını beklemek de iyimserlik değil olmayacak duaya amindir. Olmaz olamaz. Bu kadar negatiften pozitif iş çıkmaz beyler. Bu hava değişmeden, yani 7 Aralık sabahı ve hemen sonrasında doğrularda ısrar edip, hatadan ise bedel bile ödemek pahasına vazgeçilmezse bu takımı sahada izlemekten kimse daha fazla zevk almaz, alamaz.

4-5 bin seyirci gelirdi...

34 maç içinde belki 1-2 tane, o da oyuncuların keyfi gelirse kaliteyle doğru orantılı maç çıkar, gerisi mümkün değil. Şimdi maç seyircisizdi, o yüzden havası da eksik olabilir diyenler çıkar mutlaka. O da doğru değil. Seyircili maçta tribün ortalaması da 4-5 bin zaten Trabzonspor’un.

Özetle Trabzonspor’un potansiyelinin çok çok altında, bu haliyle futbolu unutanlar kulübü olma yolunda. İşin ekonomisi de bu işin önemli bir parçası belki ama kimyası daha değerli. Bir an önce kentin de camianın da futbola dönmesi şart.

YORUM YAZ