MENÜ

Mucize!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alanya karşılaşmasından önceki süreçte Ersun Yanal’ın kaderinin oylandığı, yönetim içinde ciddi bir muhalefetin olduğu iddiaları ortaya çıkmıştı. O dönemde Yanal’ın gitmesi için bir değil birkaç mucize olduğunu düşünüyor, yazıyor ve söylüyordum. Birinci mucize Atyemiz Alanya önünde olmuştu. Bordo-Mavililer, 3-0 öne geçtiği maçta 4-3 yenilmiş ve tarihinde bir ilke imza atmıştı. O gecenin ardından Başkan Usta yine hocasının arkasında durmuş ve berabere biten Beşiktaş karşılaşması, devamında da milli ara sorunlara siper yaratmıştı. Fakat... Dün gece bir mucize daha yaşandı ki, açıklanır, özür dilenir, yenilir, yutulur yanı bence pek yok. Sadece skordan dolayı değil üstelik. Rakip Akhisar’ı ve hocası Okan Buruk’u ne kadar övüp eller üzerinde taşımak gerekiyorsa, tam tersi her şeyi Ersun Yanal’ın yönettiği takım için söylemek mümkün.

Patron yok!

8 haftadır beraber olan takımın halen bir savunma kurgusu yok... Arayış elbette olabilir ama 8 haftadır Pereira dışında defans hattının beraber oynadığı maç yok! Bu kadar yaratıcı oyuncu olmasına rağmen Trabzonspor’un doğaçlama işler dışında asla farklı ve gerçek oyun planları yok. Panik anlarında herkesin sorumluluk almaktan kaçan ruh haline bir çözüm yok. Bu kadar ‘yok’un olduğu bir ortamda ‘patron’ da yok demektir. Ve üstelik tüm bu süreç, Başkan Muharrem Usta’nın verdiği tüm desteğe, yeni stadın yarattığı atmosfere, 50. yılın hatırına muhalefetsiz bir yol yürüme şekline, herkesin hemfikir olduğu üst düzey bir kadro yapısına rağmen gelmiştir.

Sıfırdan zor

Her şeyi sıfırdan yapılandırmak, tüm yazılımı değiştirmek elbette güç. Fakat yine her şeye rağmen Trabzonspor’un ligde her takımla başa baş oynayacak bir kadrosu, kader değiştirecek yıldızları, ışığı görürse her yerde destanlar yazdıracak taraftarı ve güçlü bir yönetimi var. Önemli olan şu andan sonra ‘gerçekten’ doğru kararlar vermek

YORUM YAZ