MENÜ

Mesele para değil!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın bu sezonki gündeminin sadece ‘50. yılda şampiyonluk’ olacağı tahmin ediliyordu. Ancak... Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, dengeleri fena halde bozdu. Artık Bordo-Mavili taraftarların sezon hedefi kadar konuştuğu bir konu daha var; altyapı değerlerinin durumu ne olacak! Teklif var mı; var. Rakamlar nasıl derseniz gerçekten de sadece Trabzonspor’un değil, Türkiye’nin sınırlarını aşacak seviyede. Avrupa’nın devleri için büyük bir servet sayılmasa da Karadeniz ekibi için 15 milyon Euro, yani yaklaşık 60 milyon TL gibi bir rakam gerçekten değerli.

Hedefi doğru belirlemek lazım

Ancak... Yusuf ve Abdülkadir’in çıkışının ardından şu an Trabzonspor’u yönetenler bir karar vermeli; bu ikilinin açtığı yol, onların nasıl kazanıldığı, eğer bir proje ise devamlılığı günlük idarecilerin işi mi olacak, yoksa kulüp politikası mı? 14 milyon Euro ve belki de daha fazlası, Trabzonspor için gerçekten büyük bir rakam. Fakat... Bu paralar nasıl harcanacak? Bu para nerelere harcanacak? Hedef ne? ‘Yusuf ve Abdülkadir’i bulduk, satalım, para kazanalım’ şeklinde bir görüş günü kurturmaktan öteye geçmez.

Usta, oyuncularına soracaktır

Her şey para değil. Biliyorum ki Muharrem Usta, iletişime önem veren, ‘çalışma takımı’ içinde sorunu minimuma indirmek için elinden geleni yapan bir başkan... Tam da bu noktada yine biliyorum ki, mutlaka Yusuf ve Abdülkadir ile görüşecek. Bu oyuncuların devre arasında Trabzonspor’dan ayrılmasına hiç ihtimal vermiyorum ama... İki büyük yıldız adayının geleceklerini paradan bağımsız olarak değerlendirecek Usta’nın alacağı yanıtı da fena halde merak ediyorum.

YORUM YAZ