MENÜ

Maç seçti, kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rize maçı sonrasında bizzat Ersun Yanal söylemişti: Kazandık ama iyi futbol oynamadık...

O maç 3 puanla bittiyse bunda sorumlu Trabzonsporlu futbolcular değil, sorunlu Rizesporlu oyunculardı. Ve o günkü futbolun Bursaspor mücadelesine yetmeyeceğini Yanal gibi biz de tahmin ediyorduk. Ancak son dönemlerde defalarca tekrarlanan Trabzonspor gerçeği bir kez daha devreye girdi. Maç seçen Bordo-Mavililer, puan olarak fark etmese de prestij açısından kıymetli Bursaspor mücadelesine bambaşka çıktılar.

Evet, yine pozisyonlar verdiler, günün yıldızlarından biri yine kaleci Hakan Arıkan oldu ama Bursaspor’un, bu pozisyonları ligin her takımına karşı bulabildiğini de unutmamak lazım.

Savunmada Uğur ve Bosingwa’nın sakatlığından sonra stopere geçen Medjani başta olmak üzere orta alandaki Mehmet Ekici ve Özer, takımdaki diğer arkadaşlarının da seviyesini yükseltme adına öne çıkarken, tüm bu zorlamalara rağmen Erkan Zengin’in hâlâ beklenenin çok fazla uzağında kalması, hocası Ersun Yanal’ı zorluyor, genel anlamda da kredisini tüketiyor. İnanılmaz bir durgunluk içinde. Bunun fizikle açıklanması mümkün değil. İşin kimya meselesi olduğu kesin. Hâlâ o imza süreci travmasını atlatabilmiş değil. Kazanılması adına sürekli oynatmak bir strateji ama böyle oynamaya devam ederse bir tek kendisi kaybetmeyecek.

Maça dönersek... Bursaspor anlık patlamaların dışında kendi kimliğinin çok uzağındaydı. Evet, Trabzonspor da başka oynadı belki ama Timsahlar’ın iyi gününde olmadığı da kesindi. Oyun kuramadılar, o, rakip kim olursa olsun yaptıkları uzun süreli ve bunaltıcı baskıyı ortaya koyamadılar.

Trabzonspor, bir mucize olmazsa Avrupa bileti alacaktı. Ancak bunun bir rakibinden ‘hediye’ değil de direkt kendi çabasıyla alınması Bordo-Mavililer için kötü sezonda bir teselli olacaktır.

YORUM YAZ