MENÜ

KONGREN!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yine başladı malum süreç. Kongre atmosferi yani. Yargıtay, sayıştay, danıştay, hukuk üst kurulu, alt mübaşir denetim sistemi, yaz kızım, oku abicim mevzuları yine. Yine diyorum çünkü Trabzonspor adliye koridorlarıyla 2010-2011 sezonuyla tanışmadı. Öncesinde de var bir hukuk-kongre flörtü. Amerika’dan bir üye itiraz etmişti, kongre ertelenmişti. Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışacakken. O olayı hala ne anlayan var ne anlatan!

Neyse, günümüze dönelim. Son kongrenin ortamı ve özellikle de seçime giren 5 adayın birleşmek, birinin yönetimine girmek gibi haz edilmeyen tavırlar yerine sonuna kadar sandıkta kalışı Trabzonspor ’a saha dışı katkı yapan işlerdi. O kongreye itiraz edildi. Başkanlık süresine dair.

İsimler değişiyor ama...

Özetle şu deniyor şimdi; o gün başkan 6 aylığına seçilmişti. 2.5 yıllık görev süresi hukuki değil. İsimleri bir kenara bırakırsak Trabzonspor’da kim buna mantıklı-akılcı diyebilir? O gün sandık başına gidenler 6 aylık mı başkan seçmiştir? Beyler... Size göre Atay Aktuğ iyiydi ama çevresi kötüydü. Yerden yere vurmaktan beter ettiniz.

Atay Başkan, Trabzonspor ile ilgili bir tek kelam bile etmeyecek kadar soğudu. Beyler... Nuri Albayrak, hükümetin adamıydı. Aidatları yatırmış, başkan olmuştu. Sümer’e, Özak’a olmasa da onların açık destek verdiklerine karşı. Ayıp ettiniz, kendi delegenizi, üyenizi 3’e 5’e bakar sınıfa koydunuz.

Şener neden kırgın?

Beyler... Sadri Şener’i büyük bir iradeyle getirdiniz ama asla hakkını veremediniz. Ortada şampiyonluk varsa başkanı Şener’di, es geçtiniz. Adliyede yalnız bıraktınız (Birkaç isim hariç), arkasından davul zurna çalmaya hazırlandınız. Şimdi, “Bir daha asla” diyorsa bu eser sizlerin.

Beyler... İbrahim Hacıosmanoğlu bırakın başkanlığı sizlere göre asla yönetici bile olamazdı. Fakat siz o kadar kendi gerçeklerinizden habersiz ilerlediniz ki, Hacıosmanoğlu ’nun eylem ve söylemlerinin Trabzonspor gerçeğindeki yerini göremediniz. Beyler...

Hacıosmanoğlu’nu ‘siyasi’ ilan ettiniz. Bu kulübün son 20 yılında damgası olan, elinden gelen her iyiliği yapan Faruk Özak, Almanya’daki Yeşiller Partisi’nin mi bakanıdır! Dönemin siyaseti ile günün siyaseti arasında ne gibi farklar vardır? Ve şu an mevcut başkana muhalefet yapanların siyasi görüşü, yakın duruşu yok mudur, olmayacak mıdır?

Heves bırakmıyor

Beyler... Siz bilirsiniz tabi ama sanki yeter. Kongre turizmini anlarım ama Trabzon’u ona hiç ihtiyacı yok. Uzungöl’ü var, Sümela’sı var, pidesi var, köftesi var, şahane insanları var. Denk gelir, stadında yer bulabilirseniz (!) güzel takımı var.

Beyler... Siz Sadri Şener’i hak ettiği gibi gönderememiş... Hacıosmanoğlu üzerinden fetva vermiş... Son 10 yıldaki tavrıyla bu koltuğa oturacak herkesin önünü tıkamış ve en önemlisi, “Onlara bunlar yapılıyorsa bize neler yapılmaz?” atmosferini yaratan, “Küçük olsun, benim olsun” insanlarısınız. Beyler... Siz kendinizi ve yaptıklarınızı iyi bilirsiniz. Biraz düşünün, kararınızı verin.

YORUM YAZ