MENÜ

Karşınızda yeni Trabzonspor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon başındaki Trabzonspor ile şimdiki Trabzonspor’un görüntüsü, iyi futbolun ancak iyi oyuncularla oynanabileceğinin bir kez daha ispatı. Ana transfer dönemindeki riskler yerine daha ölçülü bir planlama yapılsa, risk seviyesi azaltılsa belki Trabzonlular iyi futbol ve iyi sonuç için bu kadar beklemek zorunda kalmayacaktı. Ancak öyle ya da böyle hatadan dönmek ve çok daha zor olan ara transferde bambaşka bir takım ortaya çıkarmak da kıymetli, kutlanması gereken bir iştir.

Olcay-Yusuf Yazıcı etkisi

Doğrusunu söylemek gerekirse Trabzonspor’un Mehmet Ekici gibi bir oyun planlayıcısını arayacağı görüşüne ilk yarı itibarıyla katılmamak zordu. Ancak kulübeden gelen Yusuf Yazıcı ve yeni transfer Olcay Şahan’ın yaptığı katkı gerçekten de Trabzonspor’a 3. bölgede sınıf atlattı. Sadece gol ve asistleriyle değil, müthiş bir konsantrasyonla sürekli oyunda kalmaları ve yardımlaşmalarıyla da fark yaratıyorlar. Özellikle Yusuf Yazıcı için söylemek gerekir ki, bir altyapı oyuncusu olarak yaptığı her pozitif iş sadece kendi önünü değil, arkadaş gelen birçok arkadaşının da yolunu açıyor. Olcay Şahan’ın da kısa sürede kendisine burun kıvıranlara sahada yanıt verip kredisini ve özgüvenini yükseltti.

Ölçü değil ama...

Trabzonspor’un savunması da Mas ve Pereira katkısından sonra artık tam olarak oturdu diyebiliriz. Her maç, “Acaba kim oynar?” sorusundan, ezbere sayılan bir dörtlüye geçiş Onur’u da rahatlattı. Gaziantepspor elbette tam anlamıyla bir ölçü sayılmaz ama Bursa-Kasımpaşa-Konya ve Antep serisinde Bordo-Mavililer’in sadece 1 gol yemesi bir başarıdır.

İlk kez hamle şansı var

Ersun Yanal’ın ligin ilk yarısında sanıyorum en çok sıkıntısını çektiği konulardan biri yanında oturan hamle oyuncusunun olmamasıydı. Skor iyi giderken oyunu tutacak, kötü giderken durumu değiştirecek ismi yok gibiydi. Şimdi ise bu konuda hayli alternatife sahip. Medjani gibi çok yönlü bir futbolcusu, Rodallega’nın ilk 11 oynayacağını düşünürsek N’doye gibi bir kozu, Yusuf Erdoğan gibi bir hücum gücü olacak. Ve tabii ki iyileştikten sonra Bero gibi bir temiz ayaklı yıldızı var artık.

Bu stat yakında dolar

Açılış için belki 22 bin sayısı az duruyor olabilir ama Trabzonspor için sezonun en yüksek rakamı ortaya çıktı dün. Takımın bu enerjisi birkaç iyi skoru daha beraberinde getirirse ben stadın kısa süre içinde tam kapasiteye de ulaşacağına inanıyorum. Artık kesinlikle izlenesi bir Trabzonspor ortaya çıktı.

YORUM YAZ