MENÜ

İzahı yok...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

12 hafta geçmiş, kamp ve sayısız idman yapmış, izlenerek alınmış oyuncuların şekillendirdiği bir kadronun bu görüntüsünün izahı yok. İzahı da mazereti de yok. Ne, “Yeni bir takımız” demek kurtarır ne de şanssızlık ve hakem hataları faturayı hafifletir. Evet, Gençlerbirliği derli toplu, hem usta hem de genç-yetenekli ayakları olan bir takım ama 60 dakika 10 kişi oynuyorsa ve Trabzonspor’dan daha net fırsatlar yakalayıp 3 puanı kaçırıyorsa, Bordo-Mavililer’in artık bir ciddi muhasebe yapma vakti gelmiştir, böyle giderse geçecektir.

Makasın ucu öyle açık ki

Castillo, Ekici ve Okay’sız maça başlayan Trabzonspor, tam 30 dakika boyunca tek bir ceza sahası etkinliği yapmadı, yapamadı. Bu da bize bir kez daha kulübedekilerle asların arasındaki makasın arasının açıklığını göstermeye yetti de arttı. Ha, diyeceksiniz ki ‘as’ dediğiniz takım ne yaptı ki, fatura şimdi oynayanlara çıkıyor, o da doğru. Fakat en azından ‘ideal’ diye sayılabilecek ve potansiyeli olan isimlere bağlanacak umutlardan söz edilebiliyordu. Ne zaman Gençler 10 kişi kaldı, Trabzon biraz uyandı. Uyandı ama uyandıktan sonra da uyku sersemi gibi ‘panik atak’ işler yaptı. Daha bitime 1 saatlik süre varken, uzatmanın son saniyesi gibi bindirmeler, birbirini ilk kez görmüş gibi etkinlikler... Devrede akılda kalacak, yürek hoplatacak net bir pozisyon yoktu desek kimse itiraz etmez.

Tek iyi Onur’un çırpınışları

İkinci devrede Trabzonspor’un rakibin dezavantajına olgun, sabırlı ve kararlı şekilde bir karşılık verememesi, Gençler’i kişi sayısı eksikliğine rağmen iştahlandırdı. 58’de Aydın’ın son çizgiden pasında Rantie’nin şutunda Onur, Fırtına’yı ipten aldı. Ama bu ilk kez olmayacaktı!

Güzel geldiler, atsınlar!

Oyun gümbür gümbür giderken kulübeden hiçbir ‘sakin olun’ telkini gelmemesi, bizim tespit ettiğimiz bir telkin olduysa da ona uyulmaması, yani neresinden tutarsanız elinizde kalması, günün Trabzonspor adına ne şekilde sonuçlanacağının işaretleriydi. Ersun Yanal, oyuncu hamlesi adına ilk adımı Muhammet ile attı ama en ufak bir değişiklik yaşanmadı. Hatta Gençler daha da bastırdı, Serdar’ın şutunda top direkten döndü, dakika 68’di. Ve 2 uzatma dakikası... 91’de tüm savunma adeta, “Adamlar güzel geldi, hakkı goldür” diye seyrederken Ahmet Çalık’ın karşı karşıya pozisyonunda Onur bir kez daha devredeydi. 1 dakika sonra Muric ile hava topu fırsatı yakalayan Gençler yine 3 puanı ıskaladı. Tüm yaşananlardan ders almayan Yanal, günün 2. değişikliğini Mustafa Yumlu’yu oyuna alarak gerçekleştirdi. Bu belki de birçok şeyin özetiydi!

YORUM YAZ