MENÜ

İdeal Trabzonspor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sahadakilerin Trabzonspor için ‘ideal’ oyuncular olmadığı kesin... Ancak eldekilerin arasından sahaya olabilecek ‘ideal’ kadroyu sürmüştü Ersun Yanal. Bu takımın yine mevcut yeteneklerle istenen, hayal edilen sistemi oynaması, taraftarını tatmin etmesi de pek olası görünmüyor. O zaman geriye bu tip ‘büyük’ maçların ekstra motivasyonuna, stadın atmosferine sığınmaktan başka bir şey kalmıyor.

Trabzonspor da o etkiyle sahadaydı dün. Birçok futbolcu yine o etkiyle hiç olmadığı kadar konsantre ve sınırlarını zorlar nitelikteydi. İşin skora yansıyıp yansımayacağı, kırılma anlarında Bordo-Mavililer’in göstereceği reflekse kalmıştı. Pozisyon açısından pek açık vermeyen Ersun Yanal’ın öğrencilerinden Yusuf Erdoğan’ın acemiliği, sonrasındaki penaltı ve kırmızı kart kararları Trabzonspor’un tüm enerjisini de, konsantrasyonunu da aldı götürdü.

Sonrasını kestirmek güç değildi, formda bir Fenerbahçe’ya karşı. Kestirildiği gibi oldu, Trabzonspor koptukça koptu, Sarı-Lacivertliler, vites bile yükseltmeden farkı buldu.

Işık vermiyor...

Trabzonspor açısından dün gece ne gösterdi derseniz, aslına bakarsanız geride kalan haftalardan çok daha farklı bir şey göstermedi. Tamamen skordan bağımsız söylüyorum ki, bu kadro Bordo-Mavililer’in hayallerini gerçeğe dönüştürecek, yıllarca sabredilecek, üzerinde sistem değişikliği yapıldığında verim alınabilecek bir ışık vermiyor. Hatada ısrar etmemek, en kısa zamanda maliyetli olsa bile radikal kararlar almak, bu kadroyu canlanabilecek bir hale getirmek gerekiyor.

YORUM YAZ