MENÜ

Hocayı kurtarmaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zeki ve Mustafa’nın performans odaklı kadro dışı kaldığı kesin. Ancak bu hamle Vahid hocanın sorgulanmasının önüne geçmemeli

Asıl mevkisi olan sağ bekte bile oynaması tartışılacak Zeki, nedetn sol bekte oynar? Mustafa Yumlu ne kadar hazırdı ilk 11’e dönüş için?

Oyunculara yetersiz demek ile iş çözülmez. Yetersiz oyuncu oynamaz olur biter. Yönetim bu kadar alternatifi o zaman neden yarattı?

Taraftarın hayali, Cardozo’nun kulübeden girmesi değil, ilk 11 başlaması, Trabzonspor’un daha yürekli oynaması. Hoca biraz özeleştiri yapmalı

Net başlayalım, öyle ilerleyelim....

Antep maçındaki Trabzonspor, ne hedefleriyle ne yatırımlarıyla ne de kadrosuyla örtüşmez. İkinci yarıda maçı beraberliğe çevirdiğiniz takım Juventus, Dortmund ya da bir başka Avrupa devi değil. Üstelik yenilen 4 gol gibi bir gerçek var. Bu maçtan sonra da 2 oyuncu, Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru kadro dışı bırakıldı. Evet, ikisi de günün kötülerinin başındaydı, kadro dışı kalmaları tamamen yetersizlik ve performans odaklı. Fakat böyle bir günün sorumlusunu 2 ile sınırlamak ne kadar doğru bu tartışılır.

Eskiden öğretmendi

Eski bilge ve öğretmen kişiliği son gelişinde yerini ‘ben bilirim, bilmediğimi de denerim’ şekline dönüşen Vahid Halilhodzic’in artık en az öğrencileri kadar kendisini sorgulama vakti gelmiştir. Basit sorular soralım, 2 oyuncusu kadro dışı bırakılan Halilhodzic’e... Yetersiz dediği ya da gördüğü futbolcuları oynatmak kimin sorunu? Tarihi bir transfer süreci geçiren, kadroyu istekler ve ihtiyaçlar doğrultusunda tamamen yenileyen yönetime yine mi mesaj vermeye çalışıyor? Sağ bekte oynaması bile tartışılacak, zirvesini geçen sezon orta alanda bozucu olarak yapmış Zeki Yavru, neden sol bekte oynar? Madem o mevkinin asılları, yani İsak ve Musa sakat, en azından daha önce bu bölgede oynayan, oynadığında da başarılı olan Constant ve hatta en kötü ihtimalle sol alan deneyimi bulunan Yusuf neden ilk akla gelen olmaz? Mustafa Yumlu döküldü, doğru. Peki hazır mıydı oynamak için? Belli ki değildi. O zaman bu kadar alternatif neden yaratıldı?

Deney yapar gibi

Böyle bir kadro, bu kadar alternatif demişken... Taraftarın durumu bambaşka bir yazı ve hatta araştırma konusu. Ancak geleceklerin şevkini artıracak, gelmeyenleri getirecek isimlerin kulübede oturması da anlaşılabilir bir durum değil. Bundan kısa süre öncesine kadar transferine dair hayal bile kurulması zor olan Cardozo’nun yedekliği, ona karşı sezon başından beri takınılan takıntılı tavrın bir devamı mıdır? Bu takım ne zaman kendi sahasında çift forvetle oynayacak? Soruları çoğaltabiliriz. Fakat önemli olan bu soruları Vahid hocanın da kendine sormaya başlaması. Yoksa 2 oyuncunun kadro dışı kalması her ne kadar performans odaklı doğru gibi dursa da sadece günü kurtarır. Vahid hocanın da artık Trabzonspor kadrosuyla deney yapmaktan vazgeçmesi, uzun zaman sonra ilk kez her mevkinin ideali varken biraz da normalleşmesi lazım.

YORUM YAZ