MENÜ

Hekimoğlu muhalefeti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’da 13 oyla, hem de 3 bin barajının üzerine çıkarak seçim kaybetmek pek kolay hazmedilebilecek bir durum değil. Son kongrenin öncesinde oluşan pozitif hava ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yenilgiden ders çıkaran tavrı kadar Celil Hekimoğlu’nun kaostan beslenmeyen durumu da Muharrem Usta’nın koltuğunda huzurla oturmasında en önemli etkenlerden biriydi.

Yaklaşık 1 ay geçti seçimin üzerinden.

Hacıosmanoğlu verdiği sözü tuttu, kongre sonrasında seçilenlerle değil kendisiyle hesaplaşıyor. Seçim kaybetmenin dünyanın da, yeni seçim ortamlarının da sonu olmadığını en iyi kendi geçmişinden bilerek...

Hekimoğlu ise muhalefet yapıyor. Kendisine oy veren 3 bin delegeden aldığı hakla... Soruyor, işaret ediyor, ‘ben olsam’ diyerek fikirler veriyor, testi kırılmadan uyarıyor. Trabzonspor adına yeni bir muhalefet şekli geliştiriyor yani. Bu işin böyle medeni şekilde de yapılabileceğini gösteriyor. Üstelik sadece diğer muhaliflere de değil. Kente bile... Yanında duramadığından ölesiye nefret eden, her yolu mübah sayan herkese. Önce seçimde aldığı ciddi oyla kazanmıştı aslında, şimdi de bu tavrıyla kazanımlarını sürdürüyor Hekimoğlu.

Tekelioğlu’na açık mektup

Hocam, seninle bu konuları çok konuştuğumuz için gönül rahatlığıyla söylüyorum; senin Trabzonspor’daki misyonun sadece galibiyetler olamaz.

Hocam, sen de biliyorsun ki seni tatmin edecek şey 3 puanlar olamaz. O yüzden bazen sistemini, tercihlerini eleştirsek bile sen de biliyorsun ki, amacın bu olsaydı böyle bir zamanda o ateşten gömleği sırtına geçirmezdin.

Hocam, bir kardeşin, bir gazeteci dostun... Sen her nasıl görüyorsan o sıfatla devam et okumaya...

Bana sorarsan senin en büyük misyonun bu takıma ışık gördüğün kaç isim varsa çıkarmaktır.

Bana sorarsan senin en büyük mutluluğun yetiştirdiğin bir kardelenle, maçı kulübede değil evde bile izlesen gurur duymaktır.

Hocam, her açıdan en uygun en doğru zaman. Ayıpladıkların, kızdıkların gibi olmamak için hala süren var.

Lucescu olmazsa ne olur?

- Belki daha hayırlı olur...

- Trabzonspor güçlü kulüptür illa ki eşdeğer bir hoca bulur...

- Türkiye’deki büyük takımların ‘imdat çekici’ Luce, “Artık Türkiye’ye dönmem” demiş olur.

- Muharrem Usta için bir yenilgi sayılmaz...

- Lucescu, Trabzonspor’da yaşayacağı ve her kula nasip olmayacak bir deneyimi ıskalamış olur.

50. yıl projesi

Muharrem Usta’nın belki de en çok heyecan yaratan projesiydi 50. yılda, yani 2016-2017’de şampiyonluk. Çünkü 2010-2011 travmasından en çok etkilenen Trabzonspor’a yeni bir heyecan getirmek, takımı ve kenti tekrar sahaya çekmek demekti bu iddia. Çünkü taraftar bir yere kadar ilgilenir kulübün kasasıyla. “Biletimi alır, formamı giyer maça giderim. Borcu da ben düşüneceksem başkan olurum” kafasındadır, çok da haksız sayılmazlar. 50. yıl projesinin olmazsa olması ligin 2. yarısının iyi planlanması. Hocadan transfere kadar. Çöpsüz üzüm tadında bir kadro sunmazsanız hocanın adının hiçbir önemi olmaz. Bakınız yakın gelecekte kurulmuş olan tarihin en iyi kadrolarına. Camianın tamamının her türlü desteğini arkanıza almazsanız olmaz. Bakınız muhalefet yapacağım derken kulübe verilen zararlara. Yani en çok heyecan verdiği şüphesiz 50. yıl projesi için Başkan Muharrem Usta’nın yükü sandığından da ağır olacak.

YORUM YAZ