MENÜ

Hacıosmanoğlu aday olur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çünkü hâlâ bazı işlerinin yarım kaldığını düşünüyor...
Çünkü sokaktaki insanların ve kendi ifadesiyle ‘Trabzonspor sevdalılarının’ kendisinden yana tavır takındığını düşünüyor...
Çünkü mevcut muhalefetin (Eleştirilecek icraatları da olduğu için tamamının bu sebepten olduğunu söylemek haksızlık olur) tekerine çomak soktuğu için oluştuğunu düşünüyor...
Çünkü seçim yönetiminden sonra yeni kuracağı faal ve yük hafifletecek yönetimle daha başarılı olabileceğini düşünüyor...
Çünkü ciddi hatalar yapmış olmasına rağmen artık doğru insanlarla tanıştığını, ustalık döneminin geldiğini düşünüyor...

Süleyman Hurma neden başarılı?

Tartışılmayacak isimler dışında sezonun en iyi transferleri Trabzon’dan geldi. Cavanda, Mbia, Douglas, Okay, Marko Marin... Bu isimleri Trabzonspor’a, Trabzon’a getirmenin İstanbul’dan çok daha dezavantajlı olduğunu da işin içindeki herkes az-çok bilir. Transferlerin tamamının altında karar anlamında imzası olan sportif direktör Süleyman Hurma, başkanına en huzurlu transfer dönemini yaşattı. Ayrıca bundan sonra kulübü kim yönetirse yönetsin, “Ne yapalım yıldızlar Trabzon’a gelmiyor” bahanesine sığınamayacak! Başkanın tercihi olduğu için dezavantajlı başlayan Hurma, kredisini kısa sürede Trabzon’da yükseltti.
Nasıl mı?
- 20 yılı aşkın zamandır bu işlerin içinde olmasına, defalarca fırsat da gelmesine rağmen takım elbiseden vazgeçip ‘eşofmana’ göz dikmediği, sportif direktörlüğü teknik direktörlüğe geçiş ayağı değil iş olarak gördüğü için.
- İyi deneyimlerini unutup daha çok hatalarından mesajlar çıkarttığı için.
- Her bünyede, hedefte takımda çalıştığı, bu hedef-yöntem stratejisini birbirine karıştırmadığı için.
- ‘Şu yaşa geldim artık...’ diyerek çok insanla çalışmak yerine hâlâ oyuncu odalarındaki klima sistemine kadar işi kendi gördüğü için...

Seda Sayan ve hakemler

Ligimizin diğer sorunları çözülür mü bilmem ama bu hakemlerle ilgili meselenin ve ‘adalet’ arayışının futbolumuzun sonsuzluğuna kadar varolacağı kesin.
Merkezi bozuk, hakemi eksik, kurulu çok sıkıntılı Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanla bir günde değişeceğini Polyanna bile düşünmez. Bu MHK kadar adamına göre muamelenin olduğu, muhalefetiyle-iktidar çekişmesinin siyasi partileri bile aratmadığı bir ortam az vardır. Tabi aynı anda 18 kulübün ‘adalet’ diye çağrı yaptığı bir lig de! Asıl çözüm malesef ‘asıl niyetten’ geçiyor.
Bir başka deyişle mekanizmanın içinde en zayıf nokta görülen, kredisi toplum nezninde ‘en güvenilir kadın olan’ Seda Sayan kadar bile olmayan hakemlerin düzelmesini belki isteyen de yoktur! Dokunmanın bu kadar kolay olduğu bir sistem varken kimse kendi sistemine toz kondurmaz ki.

Hekimoğlu izlenimleri

Aralık seçimleri şu an için sportif tablonun da etkisiyle birinci gündem olmaktan çıktı ama herkes çalışıyor. Celil Hekimoğlu öne çıkanlardan. Seçilir-seçilmez bilemem ama tavrı onu biraz farklı kılıyor diğer adı geçenlere oranla.
- Camianın ‘çatı’ adaylarına oranla çok daha genç, dinamik ve bu işe tam mesai ayıracak durumda.
- Açıklamalarıyla kırmıyor, dökmüyor. Eleştiriyor ama üslubunun sözlerinin önüne geçmemesine dikkat ediyor.
- Diyaloğa açık, Hacıosmanoğlu dahil herkesle her konuyu konuşabileceğini düşünüyor.
- ‘Çatı’ olma derdinde değil, kendi binasını yapmak isteyen mütahit durumunda.

YORUM YAZ