MENÜ

Günün kaybedeni Trabzon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk yarısını Konyaspor’un, ikinci yarısını ise Trabzonspor’un hak ettiği, ev sahibinin takım halinde, Bordo-Mavililer’in ise Onur liderliğinde yıldızlaştığı bir geceydi. Karadeniz temsilcisi için 6 maçlık yenilmezlik serisi elbette kıymetli ama işe son 2 maçta 4 puan ve dolayısıyla Avrupa potasını yakalama şansının kaçtığını düşünürseniz o zaman da başka bir handikaptan bahsedebiliriz.

Eski Trabzon geri döndü!

İlk 20 dakikada çok bunaltan ama ilk yarı boyunca sürekli devam eden Konya baskısı, Trabzonspor’a son 5 haftadır unuttuğu sıkıntıları tekrar yaşattı. Olcay ve Yusuf Yazıcı gibi oyunun şifresini çözen isimler rakip tarafından kilitlenince, Medjani de ‘Okay’lık’ yapamayınca Bordo-Mavililer’in ayarı bozuldu. Eğer Konyaspor’un pozisyon yakalayan oyuncuları eğer biraz daha iş bitirici olabilseydi, Fırtına çok erken bir hezimetle karşı karşıya kalabilirdi. Burada özellikle direkten oyun alanını terk eden pozisyonda Onur’un hakkını yememek lazım.

Yanal’dan mecburi hamle

Karşılaşmanın ikinci bölümünde Ersun Yanal, erken sarı kart gören gören ve sakar bir gününde olan Mustafa Akbaş’ı çıkarıp stopere Medjani’yi, orta alana da Aytaç’ı aldı. Trabzonspor’un durgunluğunu üzerinden atmasına, uyanışına ise Konyaspor’un Rangelov ile bulduğu müthiş frikik golü sebep oldu. O andan sonra 3. bölgede oynayan tüm oyuncular sihirli bir değnek dokunmuş gibi canlandılar. Bu canlanış Konyaspor gibi düzeni zor bozulan bir takıma bile ağır geldi ve Bordo-Mavililer, oyunun yönlendiricisi olmaya başladılar. Mücadele iyice rakip sahaya yıkılınca gol de pek geç kalmadı. Ara transferin kuşkusuz en faydalı ismi Olcay’ın asistinde Rodallega çok kıymetli bir dokunuş yaptı ve Trabzonspor açısından ideal bir zamanda eşitliği getirdi. Ve böylece son 35 dakikada maç tekrar başladı. Her 2 takım da atabilirdi, olmadı, Trabzon adına özellikle Onur çok büyük işlere imza attı. Konya deplasmanında 1 puan sezon başı olsa kötü denilemez bir sonuç ama hem kredinin azlığı hem de Avrupa hedefi sebebiyle günün kaybedeninin Trabzonspor olduğu kesin.

YORUM YAZ