MENÜ

Deneme-yamulma!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un kağıt üzerinde kadro bazında bir sıkıntısının olmadığı çok açık. Kalesinden forvetine kadar birçok oyuncu bugün şampiyonluk adayı tüm takımların teknik direktörleri tarafından iştahla istenebilir isimler. Ancak bu kağıt üzerindeki kadrodan ‘ideal’ bir takım ligin bitimine 5 hafta gibi kısa bir süre kala hala oluşmadı. Mazeretler tabi ki var, Ersun Yanal sakatlık, kart problemi, oyun içindeki talihsizlikler gibi durumlardan yana zorlandı. Fakat bazen de yaptığı ilginç tercihlerle kendi ve takımının işini zorlaştırıyor sanki.

Örneğin dün. Yine eksikler vardı ama ideale yakın sayılabilecek bir kağıt üzeri kadrodan sahaya sürülen tercihler gerçekten de şaşırtıcıydı. Eğer Trabzonspor’un sol beki maskeyle zorla oynatılan Mustafa, stoperi Aykut Demir ve orta sahada oyun kuracak ismi de Fatih Atik olacaksa o zaman bu kadar para harcamaya ne gerek var! Yani oynayacak, oynaması gereken, ideal kadroyla sahaya çıkanların arasındaki makasın bu kadar açık olmaması lazım.

Aykut Demir, Fatih Atik ve Mustafa gibi oyuncular Trabzonspor’un ‘şampiyonluk’ hedefiyle kurulan ve ciddi rakamlar harcanan kadrosunun ilk tercihleri değil. Üstelik bu futbolcuların neredeyse tamamının kağıt üzerinde alternatifi de varken. Ersun hoca belli ki sezon bitmeden bir şeyler deniyor, bazı oyuncuların sınırlarını zorluyor ama her zaman o deneylerde işi yolunda gitmiyor. Tek tek bu oyuncuların neler yaptığını veya yapamadığını saymayacağım ama maçı izleyen herkes ne dediğimi anlamıştır.

Ve tabi ki bir de Erkan Zengin... “Trabzonspor’a mal gibi satıldım” demişti geçenlerde kulüp dergisine. Belli ki hala kafasının bir yerinde aidiyet sorunu var. “Kafam başka yerdeydi” demişti geçenlerde bir maçtan sonra. Belli ki hala toparlayamamış.

Bu kadar eksikle (!) kazanması zordu Trabzonspor’un, Beşiktaş’ı kutlamak düşer tüm futbolseverlere.

YORUM YAZ