MENÜ

Çalımbay kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yalan yok, maç öncesinde Trabzonspor’un takım listesini görünce Burak, Kucka, Mas, Rodallega gibi kritik eksiklerin üzerine Rıza Çalımbay’ın Sosa ve Abdülkadir’i de eklediğini düşünmüştüm. Hatta bunun büyük bir risk olduğuna kanaat getirmiş, özellikle Sosa tercihinin, “Yıldızlarla sorunu var” algısını güçlendireceğine dair yorumlar yapmıştım. Yanıldım. Rıza Çalımbay’ın planları Tudor’a karşı tıkır tıkır işledi. Savunmadan hücuma kadar... Olcay’ın atılmasına rağmen üstelik. Çünkü Çalımbay’ın sisteminde değerli bir yeri vardı.

Algıları değiştirdi

Sonuçta kazanan haklıdır sınıfında bir maçın ötesine geçti Rıza Çalımbay’ın taktiği ve kazandırdığı galibiyet. Hem, ‘Bu takım büyük maç kazanamıyor’ algısının önüne geçildi, hem de oynayan asillerle bekleyen yedekler arasında o kadar da fark olmadığı en azından psikolojik olarak görüldü.

Tudor ekmeğe yağ sürdü

Rıza Çalımbay ne kadar doğru yaptıysa Tudor o kadar kötü tercihlerle oynadı. Özellikle Gomis’in oyundan çıkması, Trabzonspor’un savunmasına büyük bir oh çektirmiştir diye düşünüyorum.

Daha çok yol var

Yönetim kaosları yaşayan, kendi içinde sorunlarını Galatasaray galibiyetiyle ancak halının altına süpürebilecek olan Trabzonspor için alınması gereken çok yol var. Bu maç takımın neler yapabileceğini görmesi adına her anlamda değerli ama konulan hedefler için her açıdan alınması gereken çok mesafe var.

YORUM YAZ