MENÜ

Bunun mazereti yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir kere peşin peşin maç öncesi en çok konuşulan yerden başlayalım. Mustafa’dan sağ bek olur mu! Zorlarsan benden bile olur ama bu kadar riske, hem oynayan Mustafa hem de bekleyen Zeki’ye bu kadar laf söyletmeye gerek yok sanki. Ha Ersun hoca sağ bek istedi alınmadı diye bunu yapıyor (!) iddiasına katılmam mümkün değil. Her ne kadar zamanında Halilhodzic adeta kovulmak için bir Karabük deplasmanında sağ bekteki formu tartışılırken onu sol bekte oynatıp maçı ilk yarıda bitirdi ve tesadüfe bakın ki Mustafa da maçın negatif anlamda kahramanı olduysa bile... Konu Mustafa iken hemen ekleyelim. Eğer o penaltı itirazı olan anda kendini öyle salmasa mutlaka Trabzon lehine bir karar çıkardı.

Görev tanımları netleşmeli

İyileşip gelişen işlerin yanında hala sıkıntılı olan noktaların sayısı o kadar çok ki, güzelleme yapmak mümkün değil. Özellikle ilk yarıdaki birkaç hızlı hücum ve finale yaklaşılan anlar orta sahada kopan filmlerle gölgelendi defalarca. Sebebi alışkanlık eksikliği. Çözümü daha fazla beraber oynamak olduğu kadar görev tanımlarının netleşmesi. Yine sağlı sollu duran toplara rağmen halen bu işlerden bir skor çıkmamasının sebebi de sanırım bu yöndeki çalışma eksikliğinde gizli.

Krediyi böyle harcamak kötü

Yusuf’un kesilmesi ve N’doye’un kazanılma çabası iyi ama bu kadar hücumcuya rağmen hiçbir forvetin gol atamaması neyin nesi! Antep maçında gol sürprizdi, Osmanlı çok daha olmuş bir ekipti tamam ama Alanya! Takımın lig deneyimi sıfır, kadrosu yeni, taraftar baskısı yok. Yani mazeretsiz rakiplerden biri. Umutlu olmak, gelecek için hedefler koymak, yeni takım mazeretlerine sığınmak iyi ama krediyi böyle harcamak kötü. Çünkü ne kadar vaat etmedik deseniz bile bizim memlekette kimseye sportif başarısızlığı anlatmak kolay değildir. Sanırım Ersun hoca da, “Devre arasına kadar böyle” derken dünü, kulislerde, “Başkaları da kaybediyor” diyenler de bu durumu kast etmiyordur! Herkes doğum sancılarını anlar, destek atar ama doğacak çocuğun sağlığından şüphe etmemek kaydıyla.

YORUM YAZ