MENÜ

Böyle bir Trabzonspor...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu maçın sonucunun tıpkı ilk haftadaki Bursaspor galibiyetinde olduğu gibi gelecek adına büyük bir ‘işaret’ olmayacağı kesin. Ancak özellikle dün geceki Beşiktaş karşılaşmasının çok büyük bir önemi vardı, bundan sonrası adına. O da Şota’nın seçeceği oyun tarzı. İlk haftanın görkemli takımı Beşiktaş önünde Trabzonspor’u hem akıllı hem de cesur oynattı. İşte bu dikine, öne, bol pasla ve nerede olursa olsun kazanmaya oynayan anlayış en az kazanılan 3 puan kadar çok kredi getirdi Trabzonsporlu futbolculara ve Şota’ya.

Belki Erkan Zengin’in neden bu kadar oyunda tutulduğunu sordu o golden hemen önce birçok futbolsever birbirine. Ancak Şota biliyordu sebebini. Bursa maçında attığı gol bir yana Şota onun ne kadar iştahlı, kendine güven dolu olduğunu biliyordu. Sahada tuttu, Erkan mesajı aldı, sonrasında mükemmel bir golle yine Trabzonspor’a kazandırdı.

Cardozo-N’Doye değişikliği, Mbia’nın yanında genç Okay’a ilk günden bu yana hiç tereddüt etmeden güvenmesi Şota’nın ve dolayısıyla Trabzonspor’un artıları olarak geceye damgasını vurdu. Tabi bu Trabzonspor’un 2’de 2 yapması aldatıcı olmamalı. Hala önemli eksikleri var Bordo-Mavililer’in. Özellikle de savunmanın ortasında. Mustafa-Aykut belki dün çok çok sırıtmadılar ama mutlaka bu alana takviye lazım.

Beşiktaşlılar’a da ufak bir tavsiye... Quaresma, öyle sorumsuz ve gereksiz bir kartla atıldı ki, yani bunu ne diye açıklar anlamak zor. Küfür değil belki ama gecenin kaderini etkileyecek böyle bir hareketi taraftarın alkışlar ve tezahüratla ödüllendirmesi de garip doğrusu.

YORUM YAZ