MENÜ

'Taraftar, Ernst'in açığını kapatır'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fabian Ernst, Beşiktaş için önemli bir futbolcu. Ancak oynadığı bölge itibarıyla ‘olmazsa olmaz’ bir isim değil. Bu nedenle Alman futbolcu Büyükşehir Belediye maçında forma giymezse, Beşiktaş’ın çok büyük sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Çünkü onun yerinde görev yapacak olan Michael Fink ve Necip, Ernst’in açığını fazlasıyla kapatabilecek yetenekte isimler... Özellikle Necip’e çok güveniyorum. A takımda oynayacak yetenekte ve kapasitede olduğuna inanıyorum.

İnönü’de durum farklı
Ernst çok inanılmaz yetenekte bir futbolcu değil. Yetenekleri kısıtlı ve mücadeleci... Ancak en önemli özelliği çizgisini bozmaması. Her maçını belli bir ölçüde oynuyor ve çok istikrarlı bir isim. Necip ve Fink iyi konsantre olursa Kara Kartallar’ın ciddi bir sıkıntı yaşamayacağına inanıyorum. Ancak bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Maçın İnönü Stadı’nda oynanacak olması da büyük önem taşıyor. Taraftarların da vereceği destek, Ernst gibi mücadeleci bir futbolcunun yokluğunu takıma hissettirmeyecektir. İnönü Stadı’nda tribünlerin yaratacağı ortam, Siyah-Beyazlı oyuncuların işini kolaylaştırıp, rakibi strese sokar. Eğer maç Olimpiyat Stadı’nda oynansaydı, daha başka yorumlar yapabilirdik. Ancak İnönü’de bence durum farklı olacaktır. Taraftarların desteği, Fabian Ernst’in yokluğunu takıma hissettirmez.

Belediye’de eksik çok
Üstelik Büyükşehir Belediye takımının da önemli eksikleri bulunduğunu unutmamak gerekir. Fenerbahçe’yi yendiler, ancak o karşılaşma farklıydı. İnönü’deki Beşiktaş maçı, onlar için daha değişik geçer. Ernst olmasa da Beşiktaş’ın bu maçı kazanması gerekir... Şampiyonluk için oynayan bir takım için, eksik oyuncular bahane olmamalı. Beşiktaş gibi büyük bir takım, bir futbolcunun yokluğunda da çıkıp, kazanmalı...

YORUM YAZ