MENÜ

3 puandan daha fazlası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Belediye’yi deviren Fener iddiasını kabul ettirdi, zirve yarışında kredi sağladı. Trabzon’un kazandığı, Galatasaray ile Beşiktaş’ın karşılaşacağı haftada galip gelen Sarı-Lacivertliler güven tazeledi.

Cuamrtesi akşamki yazıma hakemle başlamak istiyorum. Böyle kararlar verdiği bir karşılaşmadan sonra, maçın hakemi Halis Özkahya eminim çok tartışılacaktır. Hem Fenerbahçe, hem Belediye, hem tribündekiler, hem de televizyon başındaki taraftarlar Özkahya’nın verdiği kararlarla çıldırdı.

Kazanan takım bozulmaz

Maça gelince... Fenerbahçe bu akşam Belediye gibi güçlü bir rakibi devirip, önemli bir virajı geçmiş oldu. Trabzonspor’u takip açısından önemli bir zaferdi...

‘Kazanan takım bozulmaz’ mantığından yola çıkan Fenerbahçe’nin hocası Aykut Kocaman yine aynı onbiri sahaya sürdü ve kazandı. Zor olması beklenen maç, yine kolay olmadı. Ancak Mahmut Tekdemir’in yaptığı hata, Fenerbahçe için zor maçı kolaya çevirdi.

Geriye düşen Belediye oyun sistemini değiştirince, herhangi bir Anadolu takımından farkı kalmadı ve sahadan yenilgiyle ayrıldı. Aslında Alex’in golü sonrasında Fenerbahçe’nin farkı artırması gerekirdi. Ama deplasmanlarda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe’de futbolcuların skoru koruma telaşı, Sarı-Lacivertli taraftarları çıldırttı. Bekir, Cristian başta olmak üzere diğer futbolcular da fazlasıyla geriye oynayınca pozisyonları harcadılar.

Bu kadar iyi bir takım, bence ileriyi düşünmeli ve hücum oynamalı. Özellikle deplasmandaki maçlarda, oyuncuların bu tavrı Fenerbahçe’ye sorun yaratır.

Stoch’un alanı sorunlu

Sorunlar ve sıkıntılar bir yana;Fenerbahçe’yi de kutlamak gerek...

Zor şartlarda da olsa kazanmayı başardılar. Defans bloğu çok fazla ileriye çıkmasa da kalesinde ciddi bir sorun yaşamayan Fenerbahçe dün sahadan önemli bir zaferle ayrılmasını bildi. Stoch’un oynadığı bölge takımda en çok aksayan kısımdı. Ayrıca Niang da kanatlardan istediği desteği alamadı, yalnız kaldı.

Penaltıyı Niang atmamalıydı

Golcü oyuncu, buna rağmen ileride pozisyon bulmayı başardı. Ancak Niang, cumartesi günü Fenerbahçe’de penaltı kullanması gereken son isimdi. Nitekim kötü vurdu, penaltı kaçtı.

Sarı-Lacivertliler için en büyük kazanç ise Gökay’dı. Genç futbolcu cumartesi günü sahada ne yaptığını bilen oyuncular arasındaydı. Yaşına rağmen vazgeçilmez olduğunu, kalitesiyle kanıtladı. Dia’nın da performansı son derece iyi. Kesinlikle 11’de yer almalı.

Avcı’yı da tebrik etmeli

Belediye ve Abdullah Avcı’yı da tebrik etmek gerek. İyi takım kurmuşlar, ligi en azından ilk 8 takım arasında bitirirler. Mahmut’un hatasıyla yenildiler. Bu zaferle Fenerbahçe iddiasını kabul ettirdi, zirve yarışında kredi sağladı.

Her ne kadar öne oynamasa da, Sarı-Lacivertliler, Galatasaray ile Beşiktaş’ın karşılaşacağı haftada 3 puanı hanesine yazdırdı.

YORUM YAZ