MENÜ

Galatasaraylı futbolcuların onur mücadelesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray ligin en deneyimli ve güçlü kadrosuna sahip. En azından en fazla şampiyonluk görmüş oyunculardan oluşan kadro Sarı Kırmızılılar'da. Taraftarın ise onlardan tek istediği rakipleriyle aynı oranda ter dökmeleri.

Hocaya gözdağı

Evet puan durumuna bakarsak işler o kadar da kötü değil ancak oynanan futbol en ılımlı Galatasaraylıyı bile tatmin etmeyecek seviyede. Acaba bu ekibi kuran Başkan Dursun Özbek ve Sayın Levent Nazifoğlu takımın oynadığı futboldan memnunlar mı! Antrenör Orhan Atik neden gönderildi; Jan Olde Riekerink'e gözdağı vermek için mi? Basit bir araştırmayla ana sebebin, "Hocanın yanlışlarına sert müdahalelerde bulunmuyorsun" olduğuna ulaştım. Bir de arkadan karalama dedikoduları oluşturmak da mevcut yönetime yakışmıyor. Yok menacerlerle konuşuyormuş, yok emekli olup da çalışmaya devam etmek istiyormuş. Orhan Atik Galatasaray'a zarar verecek bir işin içinde olmaz ve Galatasaraylılığı bu kararı alanların altında değildir. Kaldı ki emeklilik bir suç değil bildiğim kadarıyla.

Aciz futbol

Konumuza dönersek; son haftalarda Trabzonspor, Başakşehir, Fenerhahçe, Kasımpaşa ve Osmanlıspor karşısında Galatasaray aciz futbol oynadı. "İstatistikler bunu göstermiyor, topa sahip olma oranı rakiplerin iki katı, isabetli pas oranı 3 katı" diyene cevabım çok basit; Selçuk'un Semih'e, Serdar'a, Serdar'ın Muslera'ya verdiği paslar da isabetli pas sayılıyorsa bu işte isabetsiz bir durum var. Galatasaraylı futbolcuların bu kadar geri pas yapmaya hakları yok. Mıymıntı bir oyunla kazanılan 3 puan hiçbir gerçek Galatasaraylıyı memnun etmez. Kafa göz mücadele ederek alınan mağlubiyetler daha değerlidir onlar için. Taraftarın ana düşüncesi, "Adam gibi oynayın, isterseniz yenilin"dir.

Çekişmeyi bırak, takım ol

Maalesef "Huzursuzluk Hastalığı" yine salgın Florya'da. Kişisel egoları bir kenara bırakıp takım için oynamanın tam zamanı. Son durağa gelmeden otobüsün burnunu doğru yola sokması gerek Florya'nın gerçek sakinlerinin. Hoca da yönetici de kaybedilen puanların ardından mağduru oynamazlarsa daha iyi olur. Kar, buz, krampon mazeretini kimse yemez. "Bize izin vermediler, stadı saati değiştiremedik" ise Galatasaray'ın ileri gelenlerinin şikayeti olamaz anca aczidir.

YORUM YAZ