MENÜ

Yok böyle bir derbi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kadıköy’de sakin başlayan derbi, her geçen dakika boyut değiştirdi. Tartışmalı hakem kararları öne çıktı. Üç gol, beş kırmızı kart çıktı. Kartal’ın bir golü de ofsayt diye verilmedi. Hakeme isyan bayrağı çeken Güneş tribüne gönderildi. 13 yıldır deplasmanda kazanamayan Beşiktaş favori gösterildiği derbiden puansız ayrıldı. Fenerbahçe bu galibiyet ile zirveye döndü. Siyah-Beyazlılar; Leipzig sınavı öncesi moral bozukluğu yaşadı. Oğuzhan itirazdan maçın bitiş düdüğü sonrası kızardı.

küfür hastalığı

Maçtan dakikalar önce başlayan ve koro halinde devam eden küfürlü tezahüratlar anlaşılır gibi değil. Ne ölüye saygı var, ne de diriye. Rahmetli Süleyman Seba’ya bile çok ağır hakaretler, küfürler. Bu iş ceza ile, para cezası ile çözülecek iş değil. Salgın hastalık gibi. Mutlaka hep birlikte çare bulunmalı. Derbi karşılıklı denge bozma girişimleri ile sürerken, Medel Janssen’i indirdi. Bu gereksiz penaltıda Giuliano takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra adrenalin arttı. Bir anda karşılıklı sinirler gerildi. Tekmeler havalarda uçmaya başladı. Bununla birlikte pozsiyon zenginliği de vardı. Önce Atiba ardından Ozan boş kaleye kaçırdı. Daha sonra Quaresma da zoru yapıp müsait durumda golü atamadı.

Yıldızlar durunca

Fenerbahçe, çok kontrollü oynadı. Boş alan bırakmadı. Topun olduğu yerde çoğaldı. Mücadele ve yardımlaşmayı ön planda tuttu. Kartal’da skoru değiştirecek isimler etkili olamadı. Talisca, Babel, Oğuzhan kopuk kaldılar. Özellikle tüm oyun planı üstüne kurulu olan Talisca’nın kötü gününde olması sıkıntı yarattı.

Gol güme gitti

Kartal’ın suskun golcüsü Negredo çok temiz pozisyonda golünü attı. Hakem buz gibi golü ofsayt diye iptal edip, skora direk etki yaptı. Palabıyık bununla da kalmadı. Valbuena sabit duran Pepe’ye çarpıp faul aldı, haklı tepki gösteren Güneş, tribüne gönderildi. İki gol iki kırmızı kart sadece üç dakikada yaşandı. 85’te Atiba atıldı. Ardından Janssen skoru penaltıdan 2-0 yaptı. Arkasından Babel kafa ile ağları buldu. 88’de bu kez İsmail kasti tekmeden oyun dışı kaldı. Ozan’ın bir vuruşu da yan direkten döndü. Üç puanı alan Aykut Kocaman’ın ekibi taraftarını mutlu etti. Hiç susmayan Beşiktaşlılar kahroldu.

YORUM YAZ