MENÜ

Malatya'nın affı yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Burayı, ‘futbol oynamak isteyen’ ve ‘Sadece 3 puanı düşünen’ hocaların ligi olarak tanımlayabiliriz. Ama bu tanımı yaparken de oynamak isteyenlerin azınlıkta, hatta bir elin parmağını geçemeyecek sayıda olduğunu belirtmekte fayda var. İlk tanıma tamamen uyan iki hocanın maçıydı Vodafone Arena’daki. Düzgün zemin de İrfan Buz ve Hüseyin Eroğlu’nun bu niyetlerine olanak tanıyınca ortaya enfes bir maç çıktı.

Ev sahibi konumundaki Malatya; Ferhat ve Caner gibi iki ofansif beki çok iyi kullanarak başladı. Ancak kaleye paralel giden ortalar sonuç vermedi. Altınordu 15 dakikalık baskıyı kırdıktan sonra daha organize çıkmaya başladığında ilk net pozisyonuna da 28’de Okan’la girdi. 3. dakika Murat’la yakaladığı fırsatı değerlendiremeyen Sarı-Kırmızılılar ise 60’ta günün formda ismi Dialiba ile öne geçti. Fiziksel düşüşle rakibe daha fazla alan veren İrfan Buz’un takımı buna rağmen bire birlerde hatasız bir savunma yaptı.

Hak ettikleri yerde

Dikine oynayan, kısa pasları iyi yapan, sahanın her yerini kullanan Altınordu’nun 2 maçlık galibiyet serisinin ardından aslında böyle güzel bir zeminde daha üretken olmasını beklerdik. Ancak Malatya’nın tecrübesi ağır bastı, uzatmada İrfan Başaran skoru tayin etti. Malatya takımı kırılma haftalarında hak ettikleri yerde olduklarını gösterdi bir kez daha.

YORUM YAZ