MENÜ

Adana'da zafer Samsun'un

Abone Ol Google News

Adana Demirspor’a karşı deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle bir taktik uyguladı Marcus Gisdol’un takımı. Alman çalıştırıcının şu ana kadar çizdiği profili beğeniyorum. Cesur işler yapıyor. Gücü kabullenmek yerine zayıf yanların üzerine gidiyor, zorluyor, fazlasını istiyor ve karşılığını da alıyor.

Haberin Devamı

Adana deplasmanında da beklemek, kapanmak, tamamen dar alana hapsolmak yerine şiddetli bir pres uyguladı ve bunu mümkün olduğunca topun olduğu her yerde yapmaya çalıştı. Elbette bu yoğun baskı zaman zaman bariz defolar ortaya çıkmasına nedendi ama Adana Demirspor’un alışılagelmiş süratli geçişlerine de birçok kez engel oldu. Niang’ın penaltısıyla ev sahibi öne geçse de cesaretinden eksiklik yaşamayan Samsun, 35’te Ntcham’ın penaltısıyla karşılığını verdi.

Emre’nin atakları ve gol

40 ile 45 arası ise maçtaki temponun tavan yaptığı bölüm. İki penaltılı ilk yarıya 10 dakika uzatma eklenince Rus ruletine dönüştü oyun bir anda. Ayakta kalan ise yine Samsun. Bu kez Holse sahnede ve skor 1-2... İkinci yarıda Kluivert erken hamlelerle Samsun’u bozmaya çalıştı ama hiç karşılık alamadı. Hatta cesareti artan Samsun’un orta sahayı tamamen ele aldığını gördük ve günün yıldızı Emre’nin üst üste akınları asiste dönüşüp Mouandilmadji’nin golüyle fark 2’ye çıktı. Demir, Barasi ile umutlansa da sonuç değişmedi. Samsun, zorlu deplasmanda tamamen hak ettiği bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ