MENÜ

Önce savunma sonra hücum

Abone Ol Google News

Bordo-Mavililer, Avcı yönetiminde ligin ilk yarısında alabileceği kadar maksimum puanı toplayabilir. Beklentim, hatları birbirine yakın, takım savunması yine öncelikle ele alınmış, geçişleri hızlı yapıp sonrasında sonuç almaya çalışacak bir Trabzonspor... Burada kilit isim de Ekuban olacaktır.

Haberin Devamı

Her iki takım da yeni teknik adamlarıyla 4. maçlarına çıkıyor. Dikkat çeken başka bir ortak özellikleri de iki takımın yeni teknik adamlarıyla kaybetmemiş olmaları. Bir çok konuda yeniden bir başlangıç ve değişim yaşayan iki takımın, kalelerini gole kapatma gayretleri de dikkat çekici. Bu durum, karşılaşmada bir kaç senaryoyu yaşayabileceğimiz anlamı taşıyor. Kısır bir karşılaşma olabilir ve gol sesi çıkmayabilir pekala. Ya da erken bir gol bu kez karşılıklı açık bir oyunu ve bol golü beraberinde getirebilir.

Tehlikeli bir rakip...

Abdullah Avcı ile birlikte, oyunun bazı bölümlerinde adeta takımın eski alışkanlığı olan baskı yeme hastalığı devam ediyor gibi gözükse de; rakamlara bakıldığında yenilenin ‘yalancı baskı’ olduğu rahatlıkla söylenebilir. Son Sivasspor maçında yaşanan durum tam olarak buydu. Şimdi karşılarında önde baskı uygulamaya çalışan, etkili hücum ayakları olan ve mutlak kazanma arzusunda bir Kayseri takımı var. Fernandes ısınıyor, Lennon ise adapte olmuş gözüküyor. Lung en önemli eksikleri ama Henrique ligin stadart üstü performanslarından.

Haberin Devamı

Flavio kullanılabilir

Trabzonspor adına Sivas maçında görüldü ki, iyi bir kenar yönetimiyle bu takım, ligin ilk yarısında alabileceği kadar maksimum puanı toplayabilir... Gerçekçi yaklaşım bu olur... Beklentim, hatları birbirine yakın, takım savunması yine öncelikle ele alınmış, geçişleri hızlı yapıp sonuç almaya çalışacak bir Trabzonspor izleyeceğimiz yönünde. Burada kilit isim Ekuban. Abülkadir Ömür ne kadar katkı verecek bu da önemli. Afobe yerine Ekuban önde tek, orta alanda direnci artıran bir isim daha, mesela Flavio pekala kullanılabilir. Genç oyuncular için tam fırsat dönemi şu günler, iyi değerlendiren kazanır.

YORUM YAZ