MENÜ

Kazanmak için yenilik şart

Abone Ol Google News

Stoper Edgar’ın orta alana çekilmesi ciddi şekilde düşünülebilir. Oyun kurucu özelliği, dikine oynama gayretlerinden faydalanılabilir. Trabzonspor’un ‘başka şeyler’ deneyerek maça ortak, sonrasında da karşılaşmanın favorisi olması haricinde seçeneği yok gibi.

Haberin Devamı

Eksiklerine, kadro dışılarla yenilerini de ekleyen Trabzonspor, kadro mühendisliği konusunda sınıfta kaldı. Abdullah Avcı’nın oyuncu bulamayınca oyuna daha sıkı sarılma gayretini bu anlamda başından beri anlaşılır bir durum olarak gördüm. Ancak oyunun ön taraf organizasyonları bölümünde bir türlü bir arpa boyu yol alamamasını da sorgulamamız gerekiyor. Trabzonspor’un mevcut kadro yapısıyla dahi olsa, gerçekçi bir ön yaklaşımla kupada turu geçememesi kabul edilebilirlikten uzak bir durum. Bugün bir şans daha verilse kupada tur rahatlıkla geçilebilirdi deniliyorsa, tam da burada durup düşünmemiz gerekiyor.

Net bir favori yok

Peki ama neden? Dün elbette dünde kaldı. Yeni şeyler söylemek adına bugünkü maçın akıbetine dair düşüncelerim şöyle... Trabzonspor, bir türlü veremediği olumlu sinyaller nedeniyle Rizespor karşısında karşılaşmanın favorisi değil. Rizespor kadro genişliği ve alternatifliliği ile ligin ortalama üstü takımlarından. Her üç bölgesinde de özel ve etkili oyuncuları var. Trabzonspor için geniş bir kadrodan bahsetmek mümkün değil. Alternatif oyuncu yok, alternatif oyun da yok. Takım savunması biraz da savunmadaki iki önemli oyuncusunun marifetiyle ayakta duruyor gibi.

Haberin Devamı

Alanya maçındaki gibi...

Alanya maçında, mutlak favori Alanyaspor’du ve bu gerçekten hareketle çözüm üretme gayreti; orta alana Pereira’yı çekme fikriyle sonuçlanmıştı. Benzer bir çözüm üretilemezse maçın favorisi Rizespor’un olması hali, kağıt üzerinden sahaya da yansıyacak gibi.

Eldeki en iyi ikilisi Vitor ve Edgar’ın aynı anda ya da en az birinin ki, bu Edgar olmalı, orta alana çekilmesi fikri ciddi ciddi düşünülebilir. Avcı, Edgar'ın oyun kurucu özelliği, dikine oynama gayretlerinden faydalanabilir. Trabzonspor’un ‘başka şeyler’ deneyerek maça ortak, sonrasında da maçın favorisi olması haricinde çok seçeneği yok gibi.

YORUM YAZ