MENÜ

Ya istifa etmeli ya da...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Advocaat baktı ki verdiği kararı yönetim açıklamıyor, sezon sonunda Fenerbahçe’yi bırakacağını söyledi. Ve arkasından ekledi: “Hocalık kariyerime de nokta koyuyorum.” Aslında Advocaat kartlarını daha önce açmış ve yönetime, “Benden daha iyisi varsa getirsinler” diyerek resmen rest çekmişti. O gün Advocaat’ın bu restinin görülmesi lazımdı. Nedendir bilinmez, kimseden ‘çıt’ çıkmadı. Eğri oturalım doğru konuşalım. Liglerin bitmesine 9 hafta varken ve kupa şansı kaybolmamışken, Hollandalı hocanın bu çıkışı yersiz ve zamansız oldu. İşte bu yüzden yönetimin acilen toplanıp Advocaat konusunu masaya yatırması şarttır. Advocaat ya istifa etmelidir ya da yönetim kendisini teşekkürle uğurlamalıdır. Kalırsa bu saatten sonra Fener’de dikiş zor tutar.

Bu günleri de mi görecektik!

Şampiyonluğu bırak. İkincilik tehlikede. Hatta üçüncülük de zor... Çünkü Ersun Yanal, “Bu Trabzon’dan bir şey olmaz” diyenlere resmen ders verdi. Trabzonspor gerilerden atağa kalktı. Şu anda Fener ve Galatasaray’ın ensesinde. Bir de Fener’i sollarsa o zaman seyredin gümbürtüyü. Laf ebeleri sakız çiğner gibi aynı lafları söylüyorlar ve faturayı bugüne kadar hep hocalara çıkardılar. Yanlış transferlerden bahseden yok. Son maçta 9321 kişi stada gelmiş, nedenlerini araştıran yok. Bu seyirci neden ‘istifa’ diye bağırıyor diye inceleyen yok. Herkes başını kuma gömmüş, beğenmedikleri kupaya odaklanmış. Sanki kupa gelirse başarısızlıklara ilaç olacak. En can acıtıcı lafı da bir Fenerli söyledi: Bu günleri de mi görecektik!

Özbek’den başka aday mı var?

Taraftar bağırıyor, “Yönetim istifa”, “Dursun Özbek istifa”... Muhalefetten de aynı sesler ayyuka çıktı. Peki başkan adayı kim? İşte o yok. Özbek’i destekleyenler, adam, “20 milyon Dolar kasa kolaylığı sağladı. Galatasaray rahat nefes aldı” diye kendisine arka çıkıyor ve şu anda alınacak bir seçim kararının camiada rahatsızlık yaratacağını söylüyorlar. Dursun Özbek’in, “Yönetimler bütçeyi aşan harcamalar yaparsa, aradaki farkı öderler” şeklinde tüzüğe yeni bir madde eklemek için çalıştığını bilenler, “Eğer bu gerçekleşirse Galatasaray ve Türk futbolunda yeni bir çağ açılır, devrim gibi karar olur” diyorlar. Kolay gelsin Dursun Başkan...

Kendine gel Aboubakar..

Aboubakar, Olympiakos maçında bir kırmızı kart gördü; Beşiktaşlılar’ın yüreği ağzına geldi. Sahada 10 kişi kalan arkadaşları olağanüstü çaba harcadılar ve destan yazdılar. Moralleri bozulsa bir anda her şey berbat olurdu. Beşiktaş maddi-manevi büyük bir zarar görürdü. Aklı başına gelmiştir diye düşünürken, Şenol Güneş, onu Antalya önünde sahaya sürdü. İki kart gördü. Biri tamam, ikincisi yanlış. Ama hakem kırmızıyı çıkarmıştı bir kere. Beşiktaş zorlu anlar yaşadı ve beraberliği güçlükle kurtardı. Şampiyonlık yarışında 2 puan güme gitti. Aboubakar’ın yaptığı resmen sorumsuzluktur. Birileri ona bu formanın kutsallığını anlatmalıdır.

YORUM YAZ