MENÜ

Sergen Yalçın ne okuyor?

Abone Ol Google News

Geçen hafta Hürriyet gazetesinin spor müdürü Mehmet Arslan, Sergen Yalçın ile bir söyleşi yaptı. Yalçın “kitap okumam, oyunu okurum demiş” Arslan’a. Aslını isterseniz bu sözlerin Fenerbahçe maçının kazanılmasından sonra söylenmiş espirili sözler olduğunu düşündüm. Yoksa koskoca Beşiktaş’ın teknik direktörünün okumak konusundaki duyarsızlığı kabul edilemez. Bu sözlerin dobralık ve dürüstlükle de bir ilgisi yok. “Biliyorsunuz bu sezon Beşiktaş çok sorun yaşıyor, bu sorunların üstesinden gelmek için okumaya zaman bulamıyorum ancak fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. Çünkü kitap kendini geliştirmenin en iyi yollarından biridir” dese Sergen Yalçın Sergenliğinden ve dürüstlüğünden ne kaybeder? Bir eğitimci-akademisyen olarak Sergen Hoca’nın sözleri başkalarını bilmem ama bana dokundu.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın Beşiktaş’ta yetişmiş, Türk futboluna mal olmuş bir değer. Futbolculuğunda türlü değişimler, inişler çıkışlar yaşamış sonunda teknik direktör olmuş, şu anda da Beşiktaş’a hizmet etmektedir. Artık bulunduğu yer bir futbolcunun sorumluluğundan daha fazla değer içermektedir. Şimdi ağzından çıkan sözler ülkemizin çocuklarından tutunda futbolcu adaylarına ve gençliğine değin büyük bir kesimine mesaj olarak gitmektedir.

Haberin Devamı

Sergen Hoca’nın “kitap okumuyorum” demesini birçok çocuk ve genç “demek ki Sergen olmak için kitap okumaya gerek yok” şeklinde algılayamazlar mı? Oysa kitap okumak insanı her alanda geliştirdiği gibi lider olma yolunda da aşama kaydetmesini sağlamaktadır. Kitap okumayan bir lider, gerçek bir lider olamaz! Büyük futbolcu olmak Tanrı vergisi bir şans olmadığı gibi liderlikte Tanrı vergisi değil, sonradan öğrenilen bir yetidir. Bu konuda Howard Hass ve Bob Tamarkin’in yazdığı “İnsan Lider Doğmaz” kitabını Sergen Yalçın’a öneririm. Okusun, okuduktan sonra eminim ki oyunu daha iyi okuyacaktır.

Şu salgın hastalık dönemini atlattıktan sonra Sergen Yalçın’ın arada bir de olsa kitapçıları dolaşmasını isterim. O zaman görecek ki kitap dost olabileceği kadar dost, sevebileceği kadar sevgidir. Sevgi olmadan oyun okunmaz! Büyük Atatürk, çoğu cephelerde ve savaşlarda geçen o kısacık ömründe, o günkü koşullarda tam 3997 kitap okumuştur. Çoğu yabancı dillerde yazılmış ve okurken satırların altı kırmızı kalemle çizilmiştir. Eğer yerinde görmek istiyorsanız Anıtkabir’deki Atatürk Kitaplığı’nı ziyaret ediniz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, ülkenin lideri olmuş birinin okumaya ne ihtiyacı vardı? Ancak okumak yemek, içmek gibi bir ihtiyaç ve alışkanlıktır. Onu kazandınız mı bir daha” ben bırakıyorum” diyemezsiniz. Sergen yalçın için hiç de geç değildir. Bir an önce okumaya başlasın. O zaman sahada olup bitenlere bakışı da oyunu okuması da değişecektir, bundan eminim.

YORUM YAZ