MENÜ

Quaresma'nın toplamı bu kadardır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öncelikle Fenerbahçe'yi kutlamamız gerekir. Önce on, sonra da dokuz kişi kaldığı halde Beşiktaş ile başa baş bir mücadele ortaya koydu. Bu da gösteriyor ki, Fenerbahçe'nin sorunu kalite değil eldeki oyuncuların doğru bir kurguyla oynatılmamasıdır. Soldado gibi çabuk ve rakip savunmaya sorun yaratan bir oyuncu varken deplasmanlarda Fernandao ile başlamak hangi düşüğncenin ürünüdür?

Quaresma'nın Beşiktaşa verdiği zararı siyah-beyazlı takımın tarihinde hiç bir futbolcu vermedi dersek abartma yapmış olur muyuz çok da emin değilim. Ancak bu oyuncuyu Beşikta^'ın başına bela eden kesinlikle Şenol Güneş'tir. Slavan Bilic Portekizli oyuncunun dilinden anlıyor, zaman zaman kulübeye alarak onun azgın sürgünlerini budamayı biliyordu. Ancak Şenol Güneş ona sınırsız bir özgürlük tanıdı.

Şunu bilemedi Şenol Güneş; Quaresma gibi oyuncular kendini güçlü hissettikleri anda takımın başına her tüğrlü belayı getirebilir. Nitekim, lig maçında Kamani'nin inanılmaz hataları yüzünden attığı iki gol nedeniyle kendini vazgeçilmez hissettiği anda sonun başlangıcına yaklaşmış da oldu.

Ligde oynanan ve Beşiktaş'ın kazandığı karşılaşmada Cüneyt Çakır'ın kırmızı kartlık hareketini görmezden gelmesi yüzünden alanda kalan "şımarık" Portekizli, doğru ve dürüst bir hakem bulunca kenidini alanın dışında buldu.

Bundan daha önemlisi, genelde hesap kitap bilmeyen Şenol Güneş'in, bir gol kaçırdı diye Lens'i dışarı alıp Quaresma'yı oyuna alması Beşiktaş'ın kupadaki yazgısını da belirlemiş oldu. Oysa on kişi kalmış Fenerbahçe'nin savunması üzerine çabuk bir oyuncu olan Lens'in yapacağı baskı maçı siyah-beyazlıların lehine çevirebilirdi. Şenol Güneş aceleci kişiliğiyle nasıl lig maçını lehine çevirdiyse, aynı duyguyla oyunu Fenerbahçe'ye armağan etti.

Kalite ve kalitesizlik üzerine Fenerbahçe için söylenen tüm sözler bu maçtan başlamak üzere yutulmuş durumda. İkinci maçta Beşiktaş Fenerbahçe'yi eleyerek finale kalabılir ama bu asla Fenerbahçe'nin kalite sorununu gündemde tutamaz. Üç gün önce 3-1 yenilen bir takımın rakip alanda gösterdiği direnç, eksik kalmasına rağmen ortaya koyduğu mücadele dikkat çekicidir.

YORUM YAZ