MENÜ

Galatasaray'ın şampiyonluk oyunu

Abone Ol Google News

Ligin ilk yarısının son karşılaşması olan Galatasaray-Antalyaspor maçı sarı-kırmızılı takım için önemliydi. Oyunun önemi alınan beş farklı galibiyetten kaynaklanmıyor. Geride kalan iki yılın şampiyonluk oyununa dönüş anlamında mesajlar içermesi bakımından anlamlıydı ilk yarının son oyunu.

Haberin Devamı

Antalyaspor karşısında da geçen iki sezonda olduğu gibi oyun kanatlardan hızlandırılıp, rakip ceza alanı etrafında olgunlaştırıldıktan sonra, orta değil, yerden gol pası olarak top kale önüne aktarıldı. Maçın golcüleri Falcao ve Taylan Antalyalı öylesine rahat pozisyonlarda topla buluşturuldular ki, gol için basit bir tek vuruş yeterli oldu.

Kaliteli bir golcü olduğu bilinmesine karşın yaşı, Galatasaray’a maliyeti ve sakatlığına ilişkin çok eleştirilen Falcao attığı ikinci golde klasını bir kez daha kanıtladı. Gol çok kolay gibi görünmesine karşın, sağdan gelişen atak sırasında, önce kaleden uzaklaşır gibi yapıp markajcısını aldattıktan sonra ani bir dönüşle öne hamle yaparak vuruşunu yapması kusursuz bir organizasyonun sonuçlandırılış anıydı.

Haberin Devamı

Taylan Antalyalı ve Ömer Bayram bu sezon Fatih Terim’in deyim yerindeyse kadronun içinden transferleridir. Ömer Bayram ligin ilk uyarısına damgasını vuran birkaç futbolcudan biridir. Bu yargım salt Galatasaray kadrosu anlamında değil, ligdeki tüm futbolcular için geçerlidir.

Gelecekte Galatasaray ve futbolumuza önemli hizmetleri olacağına tanıklık edeceğimiz Taylan’ın ise arkasında durulmalı. Böylesine genç ve geleceği olan oyuncuların kulübüne neler kazandıracağını, Fatih Terim bilir…

Taylan’ı izlerken Terim ile geçmişte bire bir konuşmamız aklıma geldi. O günlerde Sabri Sarıoğlu yeni yeni oynamaya başlamıştı. Bu konuda kendini eleştirenler de epeyce çoktu. Ancak Fatih Hoca bana şöyle demişti: “Bir genç oyuncu kazanmak kulübe ortalama 10-15 milyon dolar gelir sağlamak anlamına gelir. Gerekirse Sabri’yi kazanmak için bir şampiyonluğu kaybederim.”

Bu düşüncenin bütün yerli hocalarda olması gerekir. Özellikle bazı kulüplerle adı özdeşleşmiş hocaların öncelikli düşüncesi genç oyuncu kazanmak olmalı. Bir yıl içinde Ozan Kabak’tan sonra Taylan Antalyalı’nın da vitrine çıkması şampiyonluk kadar önemli kazanımlar olsa gerek…

YORUM YAZ