MENÜ

Fatih Terim'in şampiyonluğa katkısı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol iyi futbolcuyla oynanıyorsa hocaların takıma katkısı nedir? Futbol takımları ne denli kaliteli oyunculardan kurulu olurlarsa olsunlar başlarında bir teknik direktör olmazsa, zaman zaman iyi futbol oynayabilir, bazı maçları da başarılı bir şekilde kazanabilirler ama teknik direktörsüz asla şampiyon olamazlar. Çünkü futbolcular oynar teknik adamlar ise oyunun planlanması, uygulanması ve sonuç alınması doğrultusunda kararlar alırlar. Futbolcuları kendi başlarına bırakırsanız onlardan, başarıya giden yoldaki engelleri ortadan kaldıran bir karar çıkmaz. İşte, Fatih Terim gibi teknik adamların başarıya, şampiyonluklara katkısı bu noktada kendini gösterir.

Fatih Hoca Galatasaray'da sezon ortasına denk düşen bir zamanda göreve geldi. Takım, Tudor'un yönetiminde neredeyse dağılmak üzereydi. Futbolun daha fazla yandaş bulabilmesi yaratıcı bir hücum oyununa bağlıdır biraz da. Fatih Terim'den sonra Galatasaray'ın atağa çıkışları neredeyse yüzde yüze yakın bir oranla değişti. Tudor döneminde çok da göze batmayan Rodriguez, Terim'in aldığı kararlar ve atağa çıkış yöntemiyle takımın lideri oldu. Gomez'in attığı gollerin büyük bir bölümünde, başlangıcında da sonuçlanmasında da Rodriguez'in öncülüğü söz konusudur.

Ne oldu da Rodriguez sıradanlıktan takımın yıldızları arasına katıldı? Kuşkusuz Terim'in aldığı kararlar onun önünü açıp performansının gelişmesine katkı yaptı. Rodriguez ile Gomez'ın ortaklaşa sonuca etki etmesi Galatasaraylı futbolcuların özgüvenini de geliştirdi. Aykut Kocaman ile Şenol Güneş birbirleriyle polemik yarışına girerken Fatih Terim işini daha iyi nasıl yapabileceğinin hesaplarını yaptı. Sonuçta, ligin ilk yarısı biterken hiç de hesapta olmayan Galatasaray şampiyon oldu. Ligde şampiyonluk rekoru Galatasaray'ın elinde, Galatasaray'ı en çok şampiyon yapan teknik direktör unvanı da Fatih Terim'de.

Bir futbol takımı uzun lig maratonunun içerisinde zaman zaman kötü maçlar oynayarak kazanabilir. İyi oynadığı dönemlerde de maçlar yitirebilir. Ama ligin genelinde iyi oynamayan bir takım asla şampiyon olamaz. şampiyon olan en iyi oynayan takımdır. Aslında şampiyonluğun özetini maçtan sonra fataih terim kısaca özetledi: "Ne bahane bulduk ne de sebap aradık, çalıştık". Çalışanlara, emek verenlere kutlu olsun şampiyonluk.

YORUM YAZ