MENÜ

Takımını satan hoca

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir’e tarihi bir hezimet ile yenilen Galatasaray’ın ağır bir darbe aldığı kesin. Belki bu darbenin etkisi birkaç hafta daha sürecek. Sarı-Kırmızılı takımın kötü performansı için birçok soru sorulabilir. Örneğin Tudor’un hangi düşünce ile bu maça çift forvet çıktığı... Eren ve Gomis ile oynarken ve bu oyuncuları kanatlardan atılan ortalarla beslemen gerekirken sahaya kanat oyuncusuz çıkmanın mantıksızlığı sorulabilir. Buna ilave olarak da Hırvat hocaya, takımı tel tel dökülürken ve facia bağıra bağıra yaklaşırken nasıl olur da oyuna müdahale etmediği de sorulabilir.

Bitsin diye bekliyorlardı

Fakat benim asıl takıldığım nokta Tudor’un maç sonrası basın toplantısında yaptığı açıklama. Diyorki: “Bugün Adebayor tabiri caizse tek başına maça karar verdi. Diğer taraftan kendi takımımda birçok oyuncu gününde değildi. Bence bugün maça bakıldığı zaman 5-1 kazanmayı hak eden Başakşehir yoktu sahada.” İşte bu açıklama, Hırvat hocanın hiçbir şeyin farkında olmadığını gösteriyor. Bu açıklama baştan aşağıya skandaldır. Tudor burada önce, 2 maçta kendisine 9 gol atan ve 1 gol yiyen Abdullah Avcı ve takımına ayıp ediyor. Hocaya birileri söylesin; oyuncuları son 10 dakikada ‘maç ne zaman bitecek?’ diye skorborda bakıyordu!

Yarın yine 5 atarlar

Çatır çatır oynayan, oyundan kopmayan, senin takımını iliklerine kadar çözmüş Avcı ve ekibi için böyle konuşursan o takım sana yarın yine 5 atar! Çünkü sen hâlâ hatalarının ve vasatlığının farkında değilsin. Ve bu ego ile de farkına varman çok zor. Bu beyannattaki ikinci ayıbı, kendi futbolcularına yapıyor. Hezimeti sadece oyuncularının kötü performansına bağlayarak onları medya önünde satıyorsun. Ve sen bunu ilk defa da yapmıyorsun. Kaybedilen tüm maçların ardından bunu tekrarlıyorsun Tudor!

İyi insan olmak önemli

Örneği, hocanın geçen sene 4 yediği Başakşehir maçın ardından yaptığı basın toplantısından verelim. Tudor “İlk dakikadan beri takımın bana verdiği enerji, Camp Nou’ya gelmişiz de Barcelona ile oynuyormuşuz gibiydi!” demişti. Tudor belki hocalığını geliştirebilir, belki kariyerinde önemli başarılar elde edebilir ama öğrenmesi gereken şey; önce rakibe saygı duymalı ve ilk fırsatta takımını satmamalı. İyi insan olmak, iyi hoca olmaktan önemlidir.

Faturayı iki oyuncuya çıkardı

Başakşehir maçında özellikle savunmada tel tel dökülen Galatasaray’da, teknik direktör İgor Tudor iki ismi hedef tahtasına koydu. İlk iki golde önemli hatalar yapan Latovlevici’nin yanı sıra maç boyunca ayakta duramayan Jason Denayer’e faturayı kesen Tudor, bu ikiliyi uzun süre ilk 11’e koymayı düşünmüyor. Karabükspor’dan eski öğrencisi olan Latovlevici’nin Galatasaray’a transferinde önemli rol oynayan Tudor, Fenerbahçe derbisinden bu yana sergilediği kötü futbola rağmen Rumen sol beke ısrarla forma veriyor.

YORUM YAZ