MENÜ

Son şans bol şans!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avusturya’daki ilk etap kamp çalışmalarını tamamlayan Galatasaray, dün akşam Türkiye’ye döndü. 13 günlük kamp döneminde 2 hazırlık maçı yapan Aslan ilk maçında Jihlava’yı 2-1 yenerken ikinci maçta ise Avusturya temsilcisi Ried’i 3-2 mağlup etti. Genç ve geçtiğimiz sezonu başka takımlarda kiralık olarak geçiren oyuncularının son durumunu görmek için oldukça iyi bir fırsat yakalayan Hamza Hamzaoğlu böylelikle herkese de son bir şans vermiş oldu.

Değerlerini korudu
Hamzaoğlu bu sayede satılması ya da kiralanması gündeme gelecek oyuncularının piyasadaki değerlerini düşürmemiş oldu. Doğal güzellik açısından kamp yapmaya son derece müsait bir bölgede çalışmalarını tamamlayan Aslan’ı zaman zaman sıcak hava koşulları zorlasa da son dönemdeki serinleyen hava oyuncuları rahatlattı.

Furkan ve Emrecan gözde
Birçok isim bu kampta şans bulurken çoğunun bu fırsatı iyi değerlendirdiği söylenemez. Sercan dışında diğer oyuncuların ikinci kamp döneminde takımda yer alması sürpriz olacaktır. Fakat Emre Can Coşkun ve Furkan’ın gelişimlerinin pozitif yönde olduğunu da söylemek gerekir. Bu oyuncular bir sezon daha kiralık olarak başka bir takımda şans bulurlarsa ilerisi için iyi kazanım olacaktır.

Kampın yıldızı: Bilal Kısa

Hamza Hamzaoğlu’nun Akhisar’da sözleşmesi sona eren eski öğrencisi Bilal Kısa’yı Galatasaray’a transfer etmesi birçok otoritenin ve taraftarın tepkisini beraberinde getirmişti. Ancak 32 yaşındaki orta saha oyuncusu, Avusturya kampında net bir biçimde ortaya koydu ki, takıma önemli katkıları olacak. Son Ried maçında attığı gol ve sergilediği pozitif mücadelenin yanı sıra Bilal Kısa, kamp boyunca ortaya koyduğu arzuyla Avusturya’nın yıldızıydı. Üzerindeki baskı kırıldıkça takıma olan katkısı her geçen gün biraz daha artacaktır, bundan şüphe yok.

Kampın en çalışkanı: Telles

Aslan’ın Brezilyalı sol beki Alex Telles de aynı Bilal Kısa gibi kampa damga vuranlardan. Takımdaki bütün oyuncular kendilerini göstermek adına çaba gösterdi, ancak onunkisi bir başkaydı. Başarılı oyuncu hocasının kendisinden istediklerini harfiyen yerine getirirken idmanların en istekli ismi olarak göze çarptı. Onun hırsı ve çabası zaman zaman arkadaşlarını da ateşledi.

Gelecek vaat edeni: Emre Can

Bu kamp yeni sezon planlamasının yanı sıra takımdaki geleceği merak edilen genç oyuncular için de önemliydi. Özellikle geçen sezonu PTT 1. Lig takımlarından Denizlispor’da kiralık olarak geçiren Emre Can Coşkun çalışmaların öne çıkan ismi oldu. 20 yaşındaki stoperin kalıp kalmayacağına teknik direktör Hamza Hamzaoğlu karar verecek. Furkan Özçal için de durum aynı. Genç orta saha oyuncusu çok istekliydi, zaman zaman bu heyecanı yapmak istediklerinin önüne geçti. Ancak gelişimi ümit vericiydi.

Hayal kırıklığı: Dany, Koray

Bir türlü beklenen seviyeye çıkamayan Koray Günter ile bu kampta son bir şans verilen Dany’nin performansları deyim yerindeyse tam bir hayalkırıklığı oldu. Her iki oyuncu da verilen şansları kullanamadı. Son karar Hamza hocada. Ancak ikisinin de yeni sezonda Galatasaray formaları giymeleri büyük sürpriz olacaktır.

Kral çok hırslı

Avusturya kampının son antrenmanında oldukça hırslı olan Burak Yılmaz sık sık genç oyuncuları tatlı sert uyarıken en son kendisini fırçaladı. İlk önce İsmail Çipe’ye, “Zıpla bir şey yap topu almaya çalış” diyerek genç arkadaşını uyardı. Ardından Berk İsmail’e bir pozisyon sırasında, “Daha istekli ve girişken ol” derken en sonunda da hava topunda kafayı vuramayınca ‘ahh Burak’ diyerek kendisini azarladı. Bu arada başarılı oyuncunun 30. yaş günü dün Avusturya kampının son gününde kutlandı.

Sabri’den gövde gösterisi!

Yaptığı yeni kontrat nedeniyle sıkça eleştirilen Sabri Sarıoğlu performansının yanı sıra takıma kattığı neşeyle de kampı renklendirdi. Dünkü idman sonunda Podolski’ye doğru vücut gösterisi yaparak yürüyen tecrübeli futbolcuyu görenler gülme krizine girdi.

OYUNCU DEĞERLENDiRMELERi

Eray İşcan: Geçtiğimiz sezonu oynayacağı bir takımda geçirmek yerine Florya’da kalan Eray herhangi bir ilerleme gösteremedi. Bu sezon da kalırsa üçüncü kaleci olacaktır.

Alperen Uysal: Yetenek var ama gelişme yok. Daha fazla çalışması gerekirken oldukça rahattı. Mutlaka oynayacağı bir takıma kiralanmalı. Aksi takdirde gelişimi kötü yönde.

İsmail Çipe: Bu tür kamplar gençler için iyi bir moralin yanı sıra fırsattır da. Ried maçındaki performansı ortada. İdman kalecisi olması bile zor. Fazla umutlu olmamak lazım.

Alex Telles: Kampın en iyi isimlerindendi. Hem çalıştı hem de hırslıydı. Takım arkadaşları ile uyumu son derece iyi. Hamza hocanın yeni sezonda en güvendiği isimlerden biri.

Koray Günter: Geldiği günle aynı seviyede. Fakat bu durumdan pek de rahatsız değil. Yerini garanti olarak görüyor olmalı ki bu kadar rahat. Yeteneği de tartışmaya açık.

Dany Nounkeu: Kampın en gergin ismiydi. Antrenmanlarda dahi tahamülsüzdü. Fransa’da iyi bir sezon geçirse de Galatasaray’da kalması çok zor.

Yavuzhan Keleşoğlu: İlk defa A takım kampına katılan Yavuzhan sessiz sedasız çalıştı. Fizik olarak iyi durumda ve hırslı. Bu sezon olmasa da ileride önemli bir kazanım olacaktır.

Emre Can Coşkun: Hem fizik olarak hem de futbol olarak gelişmiş. Çalışkanlığı ile takımda kalmayı ne kadar istediğini gösterdi. Son dönemde sakatlık yaşaması şanssızlığı oldu.

Sabri Sarıoğlu: Selçuk’un yokluğunda ağabeylik rolünü üstlendi. Her zamanki gibi çalıştı. Sözleşme sorununu çözmek Sabri’yi rahatlatmış. Kampta bunu açıkça gösterdi.

Tarık Çamdal: Fizik olarak gelişmiş. Ayakları yere sağlam basıyor. Geçen sezona oranla daha iyi olsa da daha fazla çalışmak zorunda. Artık formayı kapması gerek.

Hamit Altıntop: Kampta futbolundan çok yaptığı basın toplantısı ile konuşuldu. Sezonun onun için futbolla geçmesi umudundayım. Ondan beklenen daha iyi bir futbol oynaması.

Dzemaili: Hamzaoğlu tarafından kendisine kulüp bulması için izin verilen Dzemaili takıma en geç katılan isim oldu. Kamptaki günlerini kondisyoner eşliğinde çalışarak geçirdi.

Bilal Kısa: Klasını kısa sürede gösterdi. Eleştirilere kulaklarını tıkadı ve sadece işini yaptı. O’nun gelişi orta alanda birçok bölgeye nefes aldıracak. Gençlere de iyi bir örnek.

Furkan Özçal: Çok hırslıydı, çok da çalıştı. Fakat bu sezon da işi çok zor. Birçok talibi var ve büyük ihtimalle yeni sezonda başka bir takımda forma giyecek. Anadolu takımları peşinde.

Emre Çolak: İyi bir kamp dönemi geçirdi. Kondisyonu çok iyi. Güçlendi, fiziğini yeni sezonda daha fazla kullanabilecek, yani onu yeni sezonda daha fazla ilk 11’de izleyebiliriz.

Yekta Kurtuluş: Her zamanki gibi sadece işini yaptı. Son derece disiplinli çalıştı. Formayı alma konusunda pek şansı olmasa da mutlaka takımda kalmalı.

Umut Gündoğan: Varlığı ile yokluğu birdi. Kendini zorlamadı ve çizgisini bozmadı! Bonservisi ile gönderilmesi muhtemel. Gelen teklifler değerlendiriliyor.

Paul Jem Karacan: Hamzaoğlu’nun güvendiği isimlerden olan Jem bu kampta kendini çok fazla gösteremedi. Uyum sorunu atlattığı takdirde takımına katkı yapacaktır.

Sinan Gümüş: Geçen sezon başı kampının yıldızı bu kez tutuktu. İlk hazırlık maçında iki gol atsa da çok iyi bir kamp geçirmedi. Daha fazla savaşmak zorunda.

Sercan Yıldırım: Ried karşısında son derece etkiliydi fakat daha iyisini yapmak zorunda. Bu performansı takımda kalmaya yetmeyebilir. İkinci kamp onun için belirleyici olacak.

Olcan Adın: Özel nedenlerden dolayı izinli olan Olcan iyi bir çalışma dönemi geçirmedi. Olcan hem kafa olarak hem de fizik olarak hazır değil.

Berk İsmail Ünsal: Son derece iyi bir fiziğe sahip. Oyun anlayışını ve kişisel özelliklerini geliştirmek zorunda. En az bir sezon daha direkt oynayacağı bir takıma gitmeli.

Carole: Galatasaray’ın sürpriz transferi Ried karşısında alkışı fazlası ile hak etti. Görünen o ki, Sarı-Kırmızılılar doğru bir transfere imza atmış.

Burak Yılmaz: Kampa izinli olduğu için geç katılsa da fizik olarak iyi geldi. Antrenmanlarda iyi çalıştı fakat yüzünü pek gülerken göremedik. Bu sezon da yeri garanti.

Umut Bulut: Hazır olduğu söylenemez. Fizik ve kondisyon olarak eksikleri var. Yeni bir santrafor alınırsa kadroya girmekte zorlanabilir. İkinci kampta gözler üzerinde olacak.

Hakan Balta: Her zamanki gibi standardını korudu. Az konuştu, çok çalıştı. İkinci kamp döneminde hazır olacaktır. Tecrübesi ve çalışkanlığı onu vazgeçilmez kılıyor.

Semih Kaya: Belinde ve dizinde hafif sakatlıklar vardı. Bu nedenle çok da iyi çalışamadı. Henüz hazır olduğu söylenemez. Ancak çok istekli, açığını kapatacaktır.

Selçuk İnan: Kaptanlığını bu kampta da gösterdi. Tüm arkadaşları ile diyaloğu iyiydi. Yardımseverliği ile ön plana çıktı. Yüksek not alanlardan.

Yasin Öztekin: İzninde özel hoca tutan Yasin en hazır isimlerden. Moral olarak da çok iyi durumda olduğunu söyleyebilirim.

Podolski: Galatasaray’ın flaş transferi Podolski tam bir makine. Hem güçlü hem zeki. Sıcakkanlılığı ile dikkat çeken Alman yıldız kısa sürede tüm takımla iyi bir diyalog kurdu.

Metin Karabaş

YORUM YAZ