MENÜ

Şampiyonluk provası!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin son 2 haftasına girilirken Galatasaray çok büyük bir avantajı elinde bulunduruyor. Sarı-Kırmızılılar kalan 6 puanın 4’ünü alırsa 21. şampiyonluğuna ulaşmış olacak. Üst üste oynadığı zorlu maçları kayıpsız atlatan Fatih Terim’in takımı hem formda hem de çok moralli.

Hafta boyunca Florya’da futbolcular eşleri ve çocukları ile kamp kurarken tam bir aile ortamı yaşandı. Galatasaray’ın en büyük avantajlarından biri de Muslera, Nagatomo, Donk, Linnes gibi kilit mevkilerdeki oyuncuların grafiklerinin her hafta daha da artması.

Yüksek tempoyla başlayacak

Kendi evinde oynadığı maçlarda büyük bir tribün desteği ile sonuca gitmekte sorun yaşamayan Aslan’ı bu maçta da 50 bine yakın taraftarı destekleyecek. Terim ve öğrencileri maç sonunda sahadan istediğini alabilmek için topu süre olarak oyunda ve kendinde tutmalı. Bunun yanı sıra yüksek tempolu bir başlangıç da Yeni Malatya’nın ileri çıkmasını güçleştirecektir.

Ön plana kim çıkar?

Akhisar’da saç baş yolduran Gomis, Arena’da çok daha etkili olacaktır. Geçtiğimiz hafta kaçırdığı goller sonrasında göz yaşlarını tutamayan yıldız oyuncunun farklı bir görüntüde olmasını bekliyorum.

Bu istatistiğe dikkat!

CimBom’un 1 ligde 72 golü var. Bu, son 12 sezonda 32 haftalar itibarıyla Aslan’ın en yüksek gol sayısı. 2005-2006’da aynı periyodu 77 golle geçen Galatasaray şampiyon olmuştu.

Kısa mesaj

Galatasaray maça mutlaka yüksek tempolu başlamalı. Rakibin muhtemel oyunu yavaşlatma girişimlerinde topu oyunda tutması gereken Cim Bom golü erken bulursa farkı açabilir.

YORUM YAZ