MENÜ

Şampiyonluk maçı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş galibiyeti Galatasaray’a hem şampiyonluk yarışında büyük avantaj sağladı hem de büyük bir özgüven verdi. Cuma günü Başakşehir’in de 2 puan kaybetmesi Sarı-Kırmızılılar için bu galibiyeti çok daha önemli kıldı. Fatih Terim’in takımı bu sezon deplasmanlarda ciddi kayıplar yaşadı.

Ama artık bu istatistiğin çok da önemi kalmadı. Son 3 maça büyük bir avantajla giren Galatasaray kolay kolay aynı hatayı yapmayacaktır. Özellikle kupada Akhisar’a elenmek Sarı-Kırmızılılar’a rakibin ciddiyetini bir kez daha gösterdi.

Herkesi 11’e hazırladı

Hafta boyunca her oyuncusunu ilk 11’de oynayacakmış gibi hazırlayan Fatih Terim’in cezalı Belhanda’nın yokluğunda 10 numara pozisyonunda Feghouli’ye forma vermesi bekleniyor. Sinan kanatta oynayacakken, savunmanın göbeğinde Denayer- Serdar ikilisi forma giyecek. Galip gelmesi durumunda şampiyonluk yolunda dev bir adım atacak olan Galatasaray, sabırlı ve disiplinli bir 90 dakika çıkartırsa sonuca ulaşması zor olmaz.

Kısa mesaj

Akhisar maçı kazanıldığı takdirde Galatasaray, şampiyonluk yolunda bitirici hamleyi yapmış olacak. Sarı-Kırmızılılar’ın yapması gereken ise sadece saha içine konsantre olmak. Ne hakem ne de rakiplerin durumu 3 puanı kazanma isteğinin önüne geçmemeli.

Ön plana kim çıkar?

Belhanda’nın yokluğunda Feghouli’ye büyük iş düşecek. 10 numara pozisyonunda forma giyecek olan yıldız oyuncu her zamankinden daha fazla sorumluluk almalı. Kendinden beklenen performansı yansıtırsa Feghouli maçın kaderini değiştirebilir.

Bu istatistiğe dikkat

Galatasaray ligde deplasmanda oynadığı son 11 maçın sadece 3’ünü kazanabildi. Sarı-Kırmızılılar, bu sezonki 7 yenilginin tamamını dış sahada aldı.

Akhisar’da son dakika

Okan Buruk yönetimindeki Akhisar ligde kalma mücadelesi veriyor. 36 puanlı Ege ekibi her ne kadar alttaki diğer takımlara göre daha rahat olsa da mutlak puan için sahaya çıkacaklar. Yeşil-Siyahlılar’da Serginho, Henrique ve Eray sakat. Okan hocanın en önemli hücum silahı ise Türkiye Kupası Yarı Final maçında Galatasaray’a 2 gol atan Seleznov.

YORUM YAZ