MENÜ

Olaylı maçta kazanan yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İran’ı İstanbul’da oynanan maçta 2-1 yenen milli takımımız, ikinci hazırlık mücadelesinde Tunus ile karşılaştı. İsviçre’de gerçekleşen mücadeleye Ay-Yıldızlılar yine genç bir kadro ile sahaya çıktı. Yeni bir yapılanma içerisinde olan milli takımımız ilk ciddi atağını 5. dakikada geliştirdi. Tehlikeli geldiğimiz pozisyonda kaleci topu kornere çeldi. İlk 10 dakikadanın ardından Tunus önde baskı kurmak isterken zaman zaman bunda etkili oldu. İki takımın da fazla pas hatası yapması oyunun kalitesini düşürdü. 18’de Tunus etkili geldi. Serkan rakibinin sert şutunu son anda kornere tokatlayarak mutlak bir golü önledi. İlk yarı boyunca özellikle orta alanda istediğimi oyunu sergileyemeyince topu son bölgeye taşımakta zorlandık. İlk 45 dakikada gol olmayınca soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

Hücum yapma kalitemiz arttı

İkinci yarıya daha az pas hatası yaptık, kanatları etkili kullanmaya başlayınca da hücum yapma kalitemiz arttı. Özellikle sağ kanadımız bu bölümde ataklarımızın başlangıç noktası oldu. 53. dakikada Cenk Tosun ceza sahası içerisinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Cenk topu ağlara gönderdi: 1-0. 55’te ise Anice Badri ceza sahası dışından önüne düşen topa çok güzel vurdu ve skora denge geldi: 1-1.

Serkan Kırıntılı’nın hatası!

60. dakikada taraftarla tartışan Cenk, hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atldı. Milli takımımız on kişi kaldıktan sonra hücum edememeye başladı. 78’de Ferjani Sassi’nin zayıf vuruşu Serkan’ın hatası sonucu ağlarla buluştu: 2-1. 90. dakikada ise Çağlar’la beraberliği yakaladık: 2-2. Bu golden sonra yüzlerce taraftar sahaya girince hakem maçı noktaladı.

YORUM YAZ