MENÜ

Milliler sınıf geçti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2018 Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanamayan Milli Takımımız, hazırlık maçında İrlanda Cumhuriyeti’ni konuk etti. Mehmet Topal ve Gökhan Gönül gibi tecrübeli isimlerin yanına yeni jenerasyondan Emre Akbaba ve Yusuf Yazıcı da ilk 11’de şans buldu.

Son bölgeye giremedik

Millilerimiz oyuna hızlı başlarken ilk bölümde kanatları etkili kullandı. Rakip İrlanda Cumhuriyeti ise kendi yarı alanında kaldı. Topun kontrolünü sağlayan Millilerimiz ise, Yusuf Yazıcı kritik noktalarda pas hatası yapınca topu son bölgeye taşıyamadık. İlk yarının son bölümünde Milli Takımımız baskıyı arttırsa da rakip savunmayı geçmeyi başaramadı. Uzaktan atılan şutlardan şansımızı denesek de golü bulmadık. 45 dakika boyunca üstün oynadık ancak soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gidildi.

Mehmet’ten klas gol

İkinci devre de tempolu başladı. Milli Takımımız kanatlarda daha da etkili oldu. 52. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı kornerde, Mehmet Topal ceza sahası içerisinde vurdu ve 1-0 öne geçtik. İrlanda’nın hücumu daha fazla düşündüğü bu bölümde savunmamız hata yapmadı. İki takımda da oyuncu değişikleri fazlalaşınca tempo düşmeye başladı. Daha önce bir birleriyle çok oynama fırsatı bulamayan oyuncularımız iyi bir futbolla sahadan 1-0’lık üstünlükle ayrıldı. Mücadele ve tempo ilerisi için umut vericiydi.

YORUM YAZ