MENÜ

Lig öncesi son uyarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Alanya’da geçirdiği devre arası kampının ardından Zıraat Türkiye Kupası maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Galatasaray, sahaya zorunlu değişikler dışında ideale yakın bir 11’le çıktı. Alanya’da iki zayıf rakip ile karşılaşan Galatasaray’da Hamza Hamzaoğlu takımının performansını tam olarak görme fırsatı bulamadı. Kupa maçını, lig için son prova olarak gören Hamzaoğlu bu mücadelede Melo’lu savunma hattını denemeyi tercih etti. Defansın ortasında Melo- Hakan ikilisine görev veren tecrübeli teknik adam, Emre Can Coşkun’u yedek soyundurdu. Mücadeleye hızlı başlayan taraf Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor oldu. Konuk takımda 3. dakikada Yekta ve Melo’nun ortaklaşa hatasında topla buluşan Ercan ceza sahası dışından çok düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Aslan bu golden sonra her ne kadar oyuna yön veren taraf olsa da rakip üzerinde etkili bir baskı kuramadı. Özellikle orta alanda Olcan’ın savruk futbolu ve hatalı pasları Sarı-Kırmızılılar’ın ilerde çoğalmasını engelledi. Aslan ilk yarı boyunca Bruma’nın yay üzerinden vuruşu dışında gole yaklaşamazken savunma ve orta alan son derece uyumsuzdu. Diyarbakır Büyükşehirspor, Ercan’ın ayağından bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Hamza hoca arayışta

Takımının ilk yarıdaki oyunundan memnun olmayan Hamza Hamzaoğlu ikinci 45 dakikaya Pandev-Umut, Yekta-Emre Çolak değişikliğiyle girdi. Fakat ilk yarıda son derece aksayan Melo yine savunmada kaldı. Bu değişiklikler, Aslan’ın oyununa pozitif yansısa da iyi konsantre olmuş rakibini açmakta bir hayli zorlandı. Orta alanda son derece önemli bir rolü olan Olcan bu bölümlerde de kötü futboluna devam etti. 68. dakikada Sneijder ceza sahası dışından sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleyi düşündü top az farkla yandan auta gitti. Orta alandaki dağınıklığa daha fazla dayanamayan Hamza hoca 73’te Sneijder-Emre Can Coşkun değişikliğine gitti ve Melo’yu orta alana gönderdi. Fakat Galatasaray toparlanamadı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor uzatma dakikalarında Yusuf’un kafa golüyle farkı 2’ye çıkarttı: 2-0. Bu gol aynı zaman da maçın da skoru oldu.

Melo’nun yeri orta saha

Ligin ikinci yarısının başlamasına günler kala savunmadaki sorunu eldeki oyuncularla çözmeye çalışan Hamza Hamzaoğlu’nun işinin bir hayli zor olduğu görüldü. Melo’nun stoper oynaması kendi performansını düşürdüğü gibi orta alanı da eksik bırakıyor. Bu maçtan çıkan sonuç uzun lig maratonunda bir stoper transferinin şart olduğu.

YORUM YAZ