MENÜ

Kilit adam Bruma

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbide Beşiktaş’ı konuk edecek olan Galatasaray, şampiyonluk adına, ‘tamam ya da devam’ maçına çıkıyor. Sarı-Kırmızılı takım kazanırsa yarışa devam eder, aksi durumda ise şampiyonluk hesapları rafa kalkar. Sezon boyunca istikrarsız bir futbol ortaya koyan Galatasaray’da bu maç aynı zamanda yönetimin de kaderini belirleyebilir. Birçok oyuncunun geleceği de bu doksan dakika ile şekilleneceğe benziyor. Peki Galatasaray kazanmak için ne yapmalı. Öncelikle bu sezonki mücadelenin derbiyi kazanmak için yetmeyeceği kesin.

Tudor için önemli sınav

Her zamankinden fazla mücadele etmek zorunda olan oyuncular takım olmak zorunda. Saha içinde sorumluluktan kaçmak yerine yüreklerini ortaya koymak zorundalar. Taktisel anlamda ise kilidi orta alan belirleyecek. Selçuk ve De Jong, Bruma ile Yasin’den savunma anlamında mutlaka destek almak zorunda. Büyük bir taraftar desteği ile sahaya çıkacak Aslan, bu fırsatı iyi oyunla maç sonuna kadar sürdürebilir. Aksi durumda ise rüzgar tersine döner. Tudor’un da meziyetlerini görmemiz açısından da Hırvat hocayı önemli bir sınav bekliyor.

Taraftarın gözü onda olacak

Maçın kilit adamlarından birisi olma ihtimali yüksek olan Bruma’dan beklentiler yüksek olacak. Tudor ile kötü bir başlangıç yapan Portekizli oyuncu, takımını düşünüp yaşanan sorunu bir kenara bırakırsa onun maçı olabilir. Bir gerçek var ki taraftarın gözü de Bruma’da olacak. Kalitesi tartışılmayan genç oyuncu bu mücadelede sadece Galatasaray için oynamayı düşünürse takımına büyük katkı yapacaktır. Böylesi maçlar kişisel hesapların ve kırgınlıkların sona ermesi adına da önemli bir eşik olabilir.

YORUM YAZ