MENÜ

İyi ki Muslera varmış!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyon, Rize’deki son maçına yedeklerle çıkarken, ev sahibi ekibin attığı golde kaleci Sinan’ın yaptığı hatayı görenler, “İyi ki Muslera varmış. Yoksa şampiyonluk hayal olurmuş” demekten kendilerini alamadılar.

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan eden ve 4. yıldızı takan ilk takım olan Galatasaray, Rizespor’a konuk oldu. Ligde kalmayı daha önce garantileyen Çaykur Rizespor, maç başlamadan önce Galatasaraylı oyuncuları alkışlayarak sahalarımızda görmek istediğimiz bir ana imza attılar. Galatasaray’ın şampiyon çıktığı, ev sahibinin ligde kalmayı garantilediği, hakem Mustafa Abitoğlu’nun hakemlik kariyerindeki son maçı olan bir karşılaşma ne kadar heyecanlı olabilirse bu mücadele de o kadar heyecanlı başladı.

Tempo çok düşüktü

Maçın ilk atağı 1. dakikada Çaykur Rizespor’dan geldi. Ev sahibinde Orhan ortaladı, Deniz kafayı vurdu, Sinan son anda golü engelledi. 9. dakikada ise Hamit uzaktan kaleyi düşünse de Serkan iki hamlede topa hakim oldu. 12’de Emre sağdan ceza sahasına giren Sabri’ye verdi pasını. Tecrübeli oyuncu bekletmeden vurdu, top az farkla yandan auta gitti. Sarı-Kırmızılı takım orta alanda Hamit ve Emre ile etkili olurken ileri uçta Pandev’in ağır kalması nedeniyle bir türlü ceza sahası içerisinde etkili olamadı. Hikmet Karaman’ın takımı ise rakibinin sağ tarafını kullanmayı tercih ederek oyunu kanatlara taşıdı. İlk 45 dakika boyunca her iki takım da tempoyu düşük tutarken skor üretmekte başarılı olamadı.

İkinci yarıda daha isteksiz

İkinci yarıda Galatasaray daha isteksiz göründü. Rizespor ise daha fazla ileri çıkıp gol aramaya başladı. 51. dakikada ceza sahası sol çaprazında yapılan faulde Eren topun arkasına geçti. Direkt kaleyi düşünen Eren’in uzak direğe gönderdiği top Sinan Bolat’ın hatası ile birleşince ağlarla buluştu: 1-0. Bu gol akıllara ya ‘Muslera olmasaydı?’ sorusunu getirdi. Cim Bom’da 86.
dakikada Sabri’nin, ceza sahası sağ tarafından kullandığı faule Umut ceza
sahası içerisinde kafayı vurdu ve oyuna denge geldi: 1-1.

YORUM YAZ